IMG_1699

L’Ajuntament de Deltebre engega un procés de participació per escollir el futur Centre Social del Barracot

Els veïns i veïnes de Deltebre podran escollir fins al proper 28 d’octubre quin dels tres projectes existents consideren més adequat per habilitar el Centre Social del Barracot. Un espai que s’ubicarà a les antigues escoles de Riumar i que està previst que es projecti en la proposta de pressupostos de 2019.

En la roda de premsa de presentació, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb aquest equipament volem crear un espai de trobada per a la ciutadania que permeti fomentar la cohesió social i la realització d’activitats socials i de lleure en l’àmbit del Barracot”. Soler ha aprofitat per posar en valor la tasca de l’Associació de Veïns del Barracot, la qual estava present a la roda de premsa, atès que enguany fa 10 anys de la seva posada en marxa i ha estat un motor rellevant per a la població.

La població, major de 16 anys, tindrà tres vies per a poder participar. Una primera, per internet, al portal Deltebre Participa!. Una segona, a l’Ajuntament de Deltebre en horària d’atenció a la ciutadania i, finalment, una tercera mitjançant la carpa que l’Ajuntament de Deltebre ubicarà a l’àmbit del Barracot aquesta setmana el dimecres i divendres a l’exterior de l’escola Riumar a les 9 hores i a les 16.30 hores. I, també, la setmana vinent, en dilluns, dimecres i divendres, a la plaça del Barracot, de 17h a 19h.

El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha animat a la ciutadania “a participar en tots els processos que ajuden a posar les bases i dibuixar el Deltebre del futur”. Serra ha recordat que ha estat en aquest mandat quan s’ha posat en marxa el desplegament de la regidoria de Participació Ciutadana. Per exemple, durant aquests darrers mesos, s’han realitzat més de 6 processos de participació sobre qüestions com la denominació del carrer 1 d’octubre, el projecte d’entorn de les instal·lacions esportives de l’Aube o les bases de diferents reglaments.

Els tres projectes
Els projectes duts a votació van sorgir a partir d’un concurs d’idees convocat per l’Ajuntament de Deltebre. En total es van presentar tres empreses diferents que han aportat la seva visió del futur centre social del Barracot. En tot cas, els tres es posen d’acord amb el concepte de crear un espai verd que esdevingui una zona de confluència entre els veïns i veïnes i amb el qual es puguin realitzar tot tipus d’activitats, ja sigui esportives, lúdiques, culturals, etc.

Les propostes presentades són projectes inicials de manera que la guanyadora s’encarregarà al despatx corresponent per a la seva redacció. El pressupost màxim per a cada proposta és de 200.000€.

En qualsevol cas, la ciutadania podrà trobar més informació dels corresponents projectes a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre (www.deltebre.cat) i també al propi estand que l’administració habilitarà per facilitar la participació de la ciutadania.

Darreres notícies