WhatsApp Image 2018-11-22 at 21.12.16

El Pla de Polítiques de Dones es presenta amb l’objectiu de cercar la igualtat de gènere a Deltebre durant els propers anys

L’Ajuntament de Deltebre ha fet la presentació pública del Pla de Polítiques de Dones de Deltebre. Un pla amb 286 accions que estableix, fins a l’any 2022, totes aquelles mesures que han de permetre facilitar la igualtat de gènere al municipi. El pla ha estat elaborat per la deltebrenca Rosa Queral, doctora en pedagogia, i també ha comptat amb la participació de les entitats de dones de Deltebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des del govern municipal hem volgut elaborar un pla per poder orientar l’acció pública i política dels propers anys cercant una equitat real i efectiva al nostre municipi”. Alhora, Soler ha recordat que “el pressupost 2019 contempla un augment de la dotació econòmica destinada a l’inici de l’aplicació de les accions establertes al Pla de Polítiques de Dones per tal que aquest pla no es quedi al calaix”.

En total, el pla contempla 286 accions dividides en sis eixos diferents que tenen com a finalitat projectar la presència de la figura de la dona en tots els àmbits municipals, ja sigui a l’espai públic, com també en les disciplines artístiques, culturals, esportives, etc. Les entitats de dones del municipi, a les quals es va presentar el pla amb antelació, han pogut valorar les accions i ordenar-les per ordre de prioritat d’aplicació.

L’autora del Pla de Polítiques de Dones, la Dra. Rosa Queral, ha agraït a l’Ajuntament de Deltebre tot el suport rebut en l’elaboració del pla, així com també a totes els entitats i persones que han col·laborat en la seva confecció. Per a Queral, aquest pla “és fruit d’una diagnosi extensa que ens ha de permetre d’establir el full de ruta a seguir durant els propers anys”.

El Pla de Polítiques de Dones s’ha presentat públicament amb la presència de la pròpia autora i també de la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls. Durant el seu discurs, la coordinadora ha posat en valor “la voluntat de l’Ajuntament de Deltebre en realitzar polítiques de dones que ajudin a disminuir les desigualtats existents actualment que no només es localitzen a Deltebre, sinó a totes les Terres de l’Ebre”.

Els veïns i veïnes de Deltebre podran consultar en breu el Pla de Polítiques de Dones una vegada aquest estigui publicat a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre. El pla es va aprovar el passat mes d’octubre amb els vots favorables de tots els grups municipals del plenari exceptuant l’abstenció d’ERC.

Darreres notícies