Informació COVID-19 Deltebre

Informació d'interès per a la ciutadania

Serveis als col·lectius de risc i persones amb patologies

Banc de propostes online

Reobertura equipaments en fase 1

Cementiri municipal

✅ Horari d’obertura, de 09h a 20h de la tarda, a partir d’aquest dilluns 11 de maig. Consulta les condicions i restriccions d’accés a causa de la COVID-19 en aquest document. 

Biblioteca Delta de l’Ebre

✅ Obertura a partir del dimarts 12 de maig, només servei de préstec i retorn de llibres  

Com es farà?

✅ Les persones usuàries han de contactar prèviament a la biblioteca

✅El personal prepararà el préstec abans de que vinguin a recollir-lo

✅Els retorns es faran per un accés indicat i habilitat expressament

✅El préstec s’entregarà per finestreta. El públic no podrà accedir a l’interior de l’edifici

✅Estarà indicada visualment la separació entre usuaris que esperin recollir el préstec

✅Contactes biblioteca:

  • Telèfon: 977 48 99 25 – 977 48 93 09 Ext. 138
  • Correu electrònic: biblioteca@deltebre.cat
  • Altres:Facebook: biblioteca.deltebre i Biblioteca-Delta-de-lEbre

Mercat no sedentari d’alimentació

Es reobrirà els mercats dels dijous en productes d’alimentació i mantenint les distàncies de seguretat a causa de les restriccions de la pandèmia actual 

 

Atenció a la ciutadania i tràmits online

📝 Es recomana a la ciutadania que realitzin només les gestions i tràmits imprescindibles a l’Espai d’Atenció Ciutadana del propi ajuntament. D’aquesta manera, es limitarà l’accés i atenció a l’Espai d’Atenció Ciutadana i només s’atendrà els tràmits imprescindibles a causa de la seva urgència. Els veïns i veïnes poden trucar al telèfon de l’Ajuntament de Deltebre (977489309) i es valorarà des dels serveis tècnics la urgència del cas.

📝 L’equip de Serveis Socials, depenent de l’ens comarcal, suspèn l’atenció a la ciutadania programada. Per contactar-hi, cal trucar al 977445308, horari de 9 a 14 hores.

📝 Per part del govern municipal i dels grups municipals, es reduiran les visites d’atenció a la ciutadania tot atenent només aquelles que siguin imprescindibles a causa de la seva urgència i impulsant el teletreball.

📝 Podeu realitzar els tràmits administratius de l’Ajuntament de Deltebre en aquest enllaç, al telèfon 977489309 o bé mitjançant el correu electrònic eac@deltebre.cat

Equipaments tancats

 Tancament dels equipaments municipals esportius, culturals, associatius, educatius, turístics i de concurrència pública de gestió municipal durant els propers 14 dies o fins que es dicti nova instrucció: 

❌ Centres escolars, tant de primària com de secundària 

❌ Instal·lacions esportives municipals: pavellons, camps de futbol, etc

❌ Centre Esportiu del Delta

❌ Centre Fluvial del Delta

❌ Biblioteca Delta de l’Ebre

❌ Escola de Música Municipal “Espiga d’Or”

❌ Consell de Riumar

❌ Accessos a la platja de Riumar

❌ Parcs Infantils

❌ Lloc d’interès turístic: miradors, passarel·les de Riumar, Zigurat

Cementiri municipal Reobertura

Activitats i esdeveniments suspesos

❌ Cursos de Formació de l’Ajuntament de Deltebre

❌ Activitats als Casals de la Gent Gran del municipi

❌ Jornada de neteja de platges, prevista per al 15 de març

❌ Activitats del Dia Mundial de la Poesia, previstes per al dia 20 de març

❌ Concert – Trobada de Gòspel, previst per al dia 21 de març

❌ Inauguració del Parc Fluvial del Delta, prevista per al dia 22 de març

❌ Activitats en commemoració de l’aniversari del Centre Esportiu del Delta, previstes per al 28 i 29 de març

❌ Triatló de Deltebre, previst per al cap de setmana del 4 i 5 d’abril

❌ DeltaFira i Mescla, previst per al cap de setmana del 22 al 24 de maig

❌ Inauguració de la nova Sala d’Exposicions, prevista per al dia 18 d’abril

❌ Actes en motiu de Sant Jordi, tot i que s’han reconvertit, alguns d’ells, en activitats online

 

Prevenció i gestió dels residus domèstics

En la situació en la què ens trobem com a conseqüència del COVID19, convé que la ciutadania tingui present alguns consells pràctics per a prevenir i gestionar els residus domiciliaris durant el confinament:

✅  Cal continuar posant especial atenció a les activitats de prevenció i consum responsable de forma que es minimitzi la generació de residus. En particular, convé organitzar les compres sense acumular més del necessari, ja que l’abastiment bàsic està garantit. Recomanem triar els productes procurant reduir envasos i embolcalls, així com portar el cabàs, el carretó o bosses reutilitzables per fer les compres. Sempre que es pugui, recomanem reparar a casa els productes avariats o guardar-los per a reparar-los més endavant. I ara més que mai, cal evitar el consum compulsiu i innecessari.

Evitar el malbaratament alimentari, sense comprar més aliments dels necessaris, per evitar que una part es faci malbé i s’acabi malbaratant, fent una bona planificació dels menús, endreçant bé el rebost i la nevera, vigilant les dates de caducitat i de consum preferent, fent racions a mida, conservant el menjar sobrant i fent receptes variades per aprofitar tots els aliments.

Guardar a casa els residus valoritzables susceptibles de portar a les deixalleries o altres sistemes de recollida selectiva com ara els residus voluminososRAES o poda, per tal de gestionar-los adequadament una vegada es restableixin els serveis, atès que molts d’aquests, com ara el servei de deixalleria (incloent deixalleria mòbil i minideixalleria) o la recollida de voluminosos i trastos vells estan aturats temporalment.

✅ Emmagatzemar la roba
 de la que us voleu desprendre a casa, per no sobrecarregar els contenidors de residus tèxtils, i donat que en aquests moments les botigues de roba de segona mà estan tancades.

✅ Només s’han de portar els residus de medicaments al Punt SIGRE en el cas que hagi d’acudir de forma imprescindible a la farmàcia. En cas contrari, es recomana quedar-se a casa i guardar els residus de medicaments fins que finalitzi l’estat d’alarma.

✅ Gestionar les mascaretes, els guants, les tovalloletes i qualsevol altre residu similar, dins una bossa de plàstic perfectament tancada, com a Fracció RESTA; en cap cas es poden llençar aquests residus al vàter.

✅ Recordar la importància de maximitzar la separació en origen i recollida selectiva de les diferents fraccions (orgànica, paper/cartró, vidre i envasos lleugers). Posteriorment, cal dipositar-les en els corresponents contenidors, en els cubells de recollida porta a porta o a través del sistema que estigui establert per l’ens local, únicament els residus corresponents a aquestes fraccions, considerant les següents recomanacions:

En sistemes de recollida amb contenidors al carrer, dipositar les bosses ben tancades dins dels contenidors en el cas que els residus es dipositin en bosses (no és necessari per fraccions com el vidre o el paper), i no deixar cap residu fora dels mateixos, per evitar possibles focus de propagació del virus, facilitar les tasques de neteja i desinfecció i evitar la necessitat d’una manipulació manual per part del personal del servei de recollida.

En els sistemes de recollida porta a porta, extremar el compliment dels dies i horaris de recollida, seguint les recomanacions dels ens locals titulars del servei, que poden haver-se ajustat donada la situació actual. És important evitar la presència innecessària de bosses al carrer, recollir els cubells o bujols porta a porta buits amb celeritat i netejar els cubells i bujols després de cada ús.

En qualsevol cas, minimitzar l’ús de les àrees d’emergència o àrees tancades de capacitat limitada. Si s’han d’utilitzar, és recomanable utilitzar mesures d’autoprotecció com mascareta i guants.

✅ Com a recomanació general, cal extremar la neteja, no deixar residus al carrer, ni tan sols dins de bosses o cubells, excepte en el temps que sigui estrictament necessari pel sistema de recollida i seguir les indicacions i recomanacions que des dels ens locals es fan arribar a la ciutadania.

✅  Recordar rentar-se les mans abans i després de fer el lliurament dels residus en el sistema que correspongui.

Telèfon d'assistència als col·lectius de risc

☎️ Telèfon: 638 826 439

Violència masclista - Telèfons d'interès

Policia Local de Deltebre: 977487100

Emergències: 112

Institut Català de les Dones:

Atenció jurídica telefònica: els dimecres de 08h a 12h al telèfon 977441234

Atenció psicològica telefònica: els dilluns d’11.30h a 14.30h i els divendres d’11h a 14h

Línia gratuïta i confidencial en funcionament els 365 dies de l’any: 900900120. També per via WhatsApp al 671778540.

Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre: 977445308

Espai empresa

✅ Des de l’Ajuntament de Deltebre estem oberts a respondre tots els dubtes que tinguis a través del correu electrònic acciocomercial@deltebre.cat. Per altra banda, també us detallem el correu electrònic de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (FECOTUR), on també us podreu adreçar en cas de qualsevol pregunta secretaria@fecotur.org

✅ Us informem que, des del govern municipal, hem suspès el pagament dels impostos del primer semestre, per tal d’ajudar a la ciutadania, comerços i empreses en aquests moments tan complexos, i en el proper plenari aprovarem la modificació de les bases d’incentius econòmics per donar cabuda a les afectacions econòmiques.

✅ Finalment, i en el cas que vulgueu consultar algunes de les ajudes que està posant en marxa la Generalitat de Catalunya, us facilitem l’enllaç del canal empresa: http://canalempresa.gencat.cat/ca/inici

 

Documentació elaborada per serveis municipals:

Documentació elaborada per assessories i despatxos d'advocats:

Missatges institucionals