Reina de les Festes Majors 2016

_i8a7995

El passat 20 de maig, Paula Valldepérez i Mauri va ser escollida Reina de Deltebre 2016 a la Gala de Quintos i Quines del 1998, celebrada al Casal d’Esports “Lo Salat”

És la primera vegada que ets reina i abans tampoc havies sigut pubilla ni dama infantil. Com estàs vivint tota aquesta experiència? És el que t’imaginaves?
És una experiència que, des del meu punt de vista i caràcter, l’he viscut al 100%. Ha estat tot molt nou per a mi, perquè mai havia sigut pubilla i el fet que la primera vegada que ho sóc, sigui reina, doncs la veritat és que m’ha fet molta il·lusió. I sí, és el que m’imaginava, tot i així, fins que no ho vius no ho acabes de comprovar.

Esperaves ser triada Reina de Deltebre 2016? Què vas sentir quan ho vas saber?
Sincerament, quan s’apropava el dia els amics no paraven de fer-me insinuacions de què volien que sortís jo, però al mateix temps també se sentien més noms d’amigues que també volien votar-les i, per tant, sí que em pensava una mica que potser sortiria dama, però fins a l’últim moment no vaig ser conscient que em van nomenar reina. I la veritat és que la primera dama i jo estàvem empatades en vots i va ser el míster qui va escollir a sorts el paperet de qui havia de ser reina. Quan ho penso, me n’adono que prefereixo que la cosa hagués sortit empatada i que tant ella com jo haguéssim pogut ser reines, sinó, potser hauria semblat una espècie de “competició” i això és el que no volia, perquè les tres som amigues i, al cap i a la fi, no significa res qui porti la corona.

I sí, vaig estar contentíssima. Serà una nit que mai oblidaré, vaig ser molt feliç.

Perquè et puguem conèixer una mica més, explica’ns quines són les teves aficions.
No sóc una noia d’aficions, mai he fet ball de saló, ni twirling, ni cap esport. Sempre m’he centrat molt en els estudis (hi han hagut cops que una mica massa…) i en intentar compartir el màxim temps possible amb els amics.

Ara formes part activa del municipi, però en què consisteix exactament ser Reina de Deltebre?
Consisteix a representar els Quintos del 98, en estar present en actes importants del municipi, com per exemple, inauguracions i patrons. També en ajudar a organitzar la diada de quintos i, en resum, ser en certa manera les dames, el míster i jo, el reflex de la joventut del poble.

Ser Reina de Deltebre comporta certes responsabilitats. Què és el que més t’agrada i el que menys de ser la Reina?
El que més em va agradar va ser quan vaig fer el discurs el dia de la presentació de pubilles de Deltebre, perquè vaig poder expressar el que jo sentia en aquells moments i també volia dir unes paraules amb les quals tots ens sentíssim identificats, tant joves com gent més gran. El que menys m’ha agradat és ajudar a organitzar actes per als mateixos quintos i haver d’estar pendent de la centena que som i, malgrat això, que després algú no valori tota la feia que hi ha darrere.

Com has viscut les Festes de Deltebre d’aquest 2016? Quines han estat les activitats i els actes que més t’han agradat?
L’adjectiu que les defineix millor és: intenses. Unes festes intenses, perquè cal no oblidar que tenim 18 anys i volem arribar a tot, a la festa, als actes, als concursos, als bous… a tot. Les que més m’han agradat han sigut la gimcana de la diada de quintos i la presentació de pubilles.

Amb tan sols 18 anys i havent finalitzat Batxillerat, ara comences una etapa plena de nous reptes. Quins són els teus plans de futur?
Ara al setembre marxaré a estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona el grau d’Educació Primària en anglès, i viuré a un pis d’estudiants a Sabadell. Ser mestra ha estat la meva il·lusió des de petita i vull complir-ho, tot i que aquesta nova etapa em fa una mica de por, veig una muntanya molt alta per davant, però estic segura que ho aconseguiré.

Quin missatge li donaries als altres quintos i quintes que com tu ara es troben en l’inici d’una nova etapa a les seves vides?
Voldria encoratjar-los a què estudiïn, sigui un mòdul, un grau o qualsevol cosa, perquè estem en la millor edat d’estudiar i, tot i que no ens agrada a ningú, ho hem d’aprofitar, perquè a la llarga ho agrairem i més en los temps que corren ara. El camí més curt no té per què ser el més indicat.

I per als que estiguin en la mateixa situació que jo, fer-los saber que a tots ens fa respecte començar una nova etapa, perquè això comporta molts canvis, però les veus de l’experiència també diuen que aquests pròxims anys nostres seran els millors que puguem viure i que sempre els recordarem amb nostàlgia.

Els comentaris estan tancats.

X