_I8A0032

Lluís Soler, investit nou Alcalde de Deltebre

El Ple de Constitució de la nova Corporació Municipal per a la legislatura 2015-2019 ha escollit al cap de llista de CIU, Lluís Soler, com a nou alcalde de Deltebre. Soler ha estat elegit amb els vots dels vuit regidors del seu partit. La resta de grups, ERC, CE-SD, PP i CUP, han facilitat la investidura de l’Alcalde amb el seu vot en blanc.

El nou alcalde, Lluís Soler, s’ha mostrat profundament “agraït i Il·lusionat” per encarar aquest repte i per “la confiança que ha donat la ciutadania al projecte de canvi que representa el grup municipal de CIU Deltebre”. Soler ha explicat que “tenim una majoria forta, però no l’aritmètica necessària, per això, cercarem constantment consensos i acords amb la resta de forces polítiques per tal d’enlairar Deltebre conjuntament”.

El discurs del nou alcalde s’ha centrat en sis eixos diferenciats: la nova política, la participació ciutadana, la dinamització econòmica, la dinamització territorial, la dinamització social i, finalment, la defensa del territori. De fet, Soler ha destacat que “la conjunció de tots aquests eixos marcarà el full de ruta dels propers anys”.

Soler, en el transcurs del discurs, també ha demanat “la col·laboració de la ciutadania i la seva coresponsabilitat per d’activar Deltebre i iniciar un viatge que ens ha de permetre situar el nostre municipi al lloc on és mereix”.

El representant de Compromís d’Esquerres Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, la segona força més votada i amb una representació de cinc regidors, ha felicitat el nou Alcalde mentre manifestava “volem ser útils per tirar endavant el municipi en un temps que no són gens fàcils”.

Per la seva part, el representant d’Esquerra Republicana de Catalunya, Gervasi Aspa, tercera força més votada i amb una representació de dos regidors, ha encoratjat Lluís Soler “a mantenir la seva passió, força i empenta durant el seu mandat com a Alcalde del municipi”.

Joan Bertomeu del Partit Popular, quarta força més votada i amb una representació d’un regidor, ha desitjat al nou Alcalde “sorts i encerts mentre li demanava diàleg, cura i respecta amb la resta de grups per tal d’aconseguir el consens que Deltebre necessita”.

Per últim, la representant de la CUP, Dayana Santiago, ha explicat el seu vot en blanc perquè “no hi ha cap opció real actualment a l’Ajuntament de Deltebre capaç de capgirar la política municipal”.

Lluís Soler, una carrera enfocada a la gestió pública
Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la UPF, amb l’especialitat en Economia i Gestió Pública, Soler també ha realitzat diferents màsters, postgraus i cursos en l’àmbit de la gestió pública. Entre aquests, destaquen el Màster en Ciències Polítiques i Socials (UPF), el Màster en Fiscalitat (UOC), el Màster en Govern Local (UAB) i el Màster en Direcció Pública (ESADE). Simultàniament, també ha realitzat el Postgrau en Gestió i Administració Local (UAB), el Postgrau en Dret Administratiu Local (URV) i el Postgrau  en Lideratge i Governança (UAB), a banda de titulació oficial de llengua anglesa.

El 2007 va entrar en política institucional sent escollit regidor a l’Ajuntament de Deltebre i, posteriorment, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre. Actualment és el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i president de CDC al Baix Ebre.

Darreres notícies