Jove, però amb una llarga tradició, Deltebre és un municipi amb un caràcter i una personalitat que ha de plasmar en tots aquells símbols que el puguin identificar davant del món. Tenint en compte aquesta importància identitària, en el marc del procés global de renovació de la seva identitat visual, l’ens ha decidit actualitzar i oficialitzar els seus símbols municipals, l’escut i la bandera, entre els quals també vol comptar amb l’adopció d’un emblema com a marca corporativa.

Descripció detallada de l’escut

Actualització gràfica de l’escut del municipi a partir de la descripció detallada en el seu blasonament, aprovat el 28 de setembre de 1984, segons el Decret 315/1984, de 28 de setembre, pel qual es va autoritzar a l’Ajuntament de Deltebre per adoptar el seu escut heràldic municipal.

Es tracta d’un escut caironat partit i semitruncat: 1r de sinople, un ram d’espigues d’arròs d’argent; 2n d’argent, un pont abscís d’un arc de gules, i al tercer, d’atzur, dues gavines d’argent voltant posades en faixa sobre un mar de quatre ondades d’argent. Per timbre una corona mural de poble. D’aquesta manera, l’escut emmarca els elements més característics del municipi, com són el verd del Delta i dels arrossars, el blau del riu i del mar, la riquesa faunística o un dels pocs elements arquitectònics que conserven.

Descripció detallada de l’emblema

Símbol creat a partir de la modificació de la figura vegetal integrada a l’escut oficial del municipi de Deltebre: dos rams d’espigues d’arròs d’or, on el ram inclinat representa el reflex de l’arròs a l’aigua, formen un cor decantat que simbolitza la ubicació central del municipi al Delta de l’Ebre. A la part inferior del conjunt, hi figura el nom de l’ens “Ajuntament de Deltebre”, escrit horitzontalment, en minúscules, de color negre i disposat en dos nivells de lectura. Tot el conjunt queda integrat en una estructura de proporcions dos d’alt per tres de llarg.

El color utilitzat per als dos rams d’espigues d’arròs és el Pantone Process Yellow U, i les tipografies emprades en el text “Ajuntament de Deltebre” són: Helvetica Regular, per a la primera línia de text, i Helvetica Bold, per a la segona.

Quina imatge de les dues he d’utilitzar?

En el cas que l’Ajuntament de Deltebre col·labori amb alguna de les activitats que organitzeu, s’hauria d’afegir l’emblema en qualsevol material publicitari que s’edites per a fer difusió de l’activitat. Es recomanable utilitzar la versió original, és a dir, la versió en color amb fons blanc. En tot cas, si això no és possible per les característiques del material, també podeu utilitzar la versió en una tinta (negre o blanc). Us podeu descarregar els tres fitxers conjuntament a continuació.