Ple_21JUL

El govern municipal no pot aprovar la primera modificació del pressupost que permetia marcar les primeres accions del mandat

El ple municipal de Deltebre ha estat marcat pel fre dels grups polítics de l’oposició (Compromís d’Esquerres, ERC, PP i CUP) a la modificació de pressupost proposada per l’actual equip de govern.

Aquesta modificació, que ascendia a un total de 195.934€,  permetia la creació d’una partida d’ajuts d’urgència social per a la gent més desafavorida del municipi per valor de 15.000€, la realització d’una auditoria i la reforma dels despatxos i adequació del mobiliari de l’Ajuntament en quatres grans àrees funcionals, per tal d’optimitzar la feina dels tècnics i posar en funcionament l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania per donar un millor servei als veïns del municipi.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha demanat “responsabilitat i un mínim marge de confiança a la resta de grups polítics del consistori per tal de no posar pals a les rodes a unes de les primeres mesures i accions de canvi que han de donar més eficiència i ordre intern a l’Ajuntament de Deltebre”. Soler ha afegit que “tot i no tenir suport de l’oposició, continuarem insistint per tal d’ajudar a les persones que més ho necessiten, obrir portes i finestres de l’Ajuntament i oferir el millor servei possible a la ciutadania”.

La modificació de pressupost també contemplava la creació i disseny d’una nova pàgina web i plataforma de participació ciutadana, la reforma dels vestuaris del Camp de l’Aube i la compra de vestuari necessari per tal que el cos de la Policia Local dugui a terme la seva feina. Cal esmentar que la representant de la CUP s’ha mostrat a favor de l’auditoria i de la creació de la partida d’ajuts d’urgència social però ha votat en contra per la resta d’apartats que incloïa la modificació.

Acció per commemorar el procés de transició nacional
Per altra banda, el plenari ha aprovat demanar al Servei Territorial de Mobilitat la cessió d’ús del terreny emplaçat a la rotonda del pont per tal de commemorar el procés de transició nacional ubicant una gran estelada. El seu nom es decidirà a partir d’un procés de participació ciutadana en el qual la ciutadania podrà escollir entre cinc noms ja proposats o bé presentar el que creguin oportú.

El portaveu de CE-Socialistes per Deltebre, José Emilio Bertomeu, s’ha mostrat a favor de la proposta tot i subratllar que “el lloc escollit no és el més adient atès que és una rotonda”. Al seu torn, el regidor d’ERC, Carles Aliau, ha demanat “afegir el nom de plaça de la República Catalana entre les diferents opcions que pugui escollir la ciutadania”.

La representant de la CUP, Dayana Santiago, s’ha mostrat satisfeta de què “l’equip de govern hagi tingut en compte la seva proposta de crear un procés participatiu a l’hora d’escollir el nom”. Finalment el grup del PP ha votat en contra de la proposta sense cap comentari.

Modificació de pressupost per excés de factures
El plenari ha aprovat, amb els vots del grup d’ERC, el vot en contra de la CUP i l’abstenció de CIU, Compromís d’Esquerres i PP, la modificació de pressupost ocasionada per l’excés de factures entrants, sense partida o bé amb la seva dotació econòmica esgotada, durant el primer semestre de mandat i referent a la gestió de l’anterior govern. Aquesta modificació ha ascendit a 99.498€.

 

El consistori també ha aprovat la proposta de correbous per a la Festa Major organitzats per l’Ajuntament de Deltebre, el Club Deportiu La Cava i  per la festivitat de Sant Miquel organitzada per la Penya Taurina Bous Més Que Mai de La Cava.

Darreres notícies