IMG_5821

El plenari aprova la modificació de pressupost que permet la realització de les primeres accions de govern en el tercer plenari consecutiu que es tracta la proposta

El ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcat per l’aprovació de la modificació del pressupost per poder tirar endavant diferents accions del nou govern municipal. En aquest sentit, destaca la creació per primera vegada d’una partida d’urgències socials per valor de 15.000€ que es ficarà en operativa a partir de finals del mes de setembre amb l’aprovació de les bases reguladores pertinents. A banda, també s’ha habilitat una partida econòmica per la creació de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, la realització de l’auditoria, els sistemes de transparència i seguretat de l’Ajuntament, el reforç a la neteja del casc urbà i Riumar, el vestuari per als nous efectius de la policia local o també, entre d’altres, l’adequació de les instal·lacions del Camp de l’Aube amb els requeriments per l’ascens a primera catalana de la UD Jesús i Maria.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, s’ha mostrat satisfet per l’aprovació d’aquesta modificació ja que “permetrà tirar endavant algunes de les primeres accions del govern i així complir els compromisos electorals pels quals la gent ens va donar el seu suport el passat 24 de maig”. La modificació ha estat aprovada, finalment i després de tres intents en consecutius plenaris, amb els vots a favor de CIU i ERC, l’abstenció de CE-SD i del PP i el vot en contra de la CUP. Soler ha afegit que aquesta modificació “suposa un benefici important per a la ciutadania de Deltebre atès que podrem ajudar a les famílies que més ho necessiten, atendre a la gent de la millor manera possible amb la creació de l’oficina d’atenció a la ciutadania i poder mantenir i millorar les vies públiques i la neteja de Deltebre”. I és que la modificació ha permès també ampliar la partida de vies públiques. Una partida que s’havia exhaurit en els primers 6 mesos.

El representant de Compromís d’Esquerres, José Emilio Bertomeu, ha destacat que “no compartim la modificació amb la seva totalitat”. Pel que fa al portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, s’ha mostrat a favor de la modificació tot i que ha avisat que “esperem que la realització de l’auditoria no estigui basada amb l’odi i la rancúnia”. El representant del PP, Juan Bertomeu, ha explicat que “l’auditoria hauria de realitzar-se a partir de l’any 95 per tal d’analitzar ben bé que ha passat durant tots aquets anys, sobretot en el cas del complex esportiu”. Finalment, la representant de la CUP ha votat en contra de la modificació ja que “no es considera la creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i altres partides proposades com una eina despesa necessària.

Per altra banda, el plenari ha aprovat la desestimació de les al·legacions presentades a la resolució del contracte del complex esportiu municipal per part de l’anterior empresa adjudicatària. Així doncs, l’Ajuntament de Deltebre continua amb els tràmits legals per poder desfer la concessió del Complex Esportiu i reobrir el servei, després que durant el darrer mandat municipal la instal·lació tanqués portes. El pròxim pas és presentar notificar aquest acord als interessats i dictaminar l’expedient a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, com a pas previ a la resolució definitiva del contracte de concessió.

No obstant, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “ha lamentat que l’acord no es pogués prendre el passat dijous en el ple extraordinari i urgent que els grups de l’oposició no van permetre celebrar votant en contra de la urgència del mateix i malgrat havien mantingut una junta de portaveus el dia abans assistida pels serveis jurídics interns i externs de l’Ajuntament, que argumentaven que l’acord s’havia de prendre i notificar abans de finals de juliol per complir els terminis. En aquest sentit, Soler ha desitjat que la urgència no sobrepassi l’extemporaneïtat amb totes les conseqüències que podria tenir aquest fet per donar viabilitat novament al complex esportiu”.

Finalment, el plenari també ha aprovat l’aprovació de la licitació de les obres de la segons fase del nucli de Riumar amb uns nous criteris que, a diferències dels anteriors, prioritzen la baixa econòmica per tal que els veïns i veïnes de Riumar paguin menys en contribucions especials però, alhora, salvaguarden la qualitat de la mateixa obra amb altres criteris organitzatius i de treball.

Darreres notícies