IMG_8167

Inici d’una campanya participativa per als pressupostos 2016

L’Ajuntament de Deltebre, en la seva aposta per fomentar la participació de la ciutadania i el govern obert, ha engegat una campanya de pressupostos participatius per tal que els veïns i veïnes de Deltebre decideixin com s’han d’invertir els diners del consistori.

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Deltebre realitza una campanya participativa en relació als pressupostos. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la voluntat del nou equip de govern és que la ciutadania sigui part activa de com ha de ser el present i el futur del municipi”. Per aquest motiu, Soler ha afegit que “el nostre compromís és el d’aplicar, en la mesura del que sigui possible, les directrius i les accions que la població prioritzi a través d’aquesta campanya”.

En aquest sentit, s’ha preparat una butlleta de participació que es repartirà per les diferents cases del municipi i que la ciutadania haurà d’omplir i portar al mateix ajuntament o bé a les diferents parades informatives que s’establiran, en dies determinats, en zones del municipi. Alhora, la ciutadania també podrà votar a partir de la plataforma de participació que s’ha creat a la nova pàgina web de l’Ajuntament.

Les preguntes 
L’enquesta consta d’una primera part dividida en cinc àrees estratègiques en les quals la ciutadania ha d’invertir 888€ (el valor de les monedes existents)  i una segona part on es realitzen una sèrie de preguntes sobre bona ciutadania, teixit associatiu, polítiques socials i festes. En aquest últim cas, el de festes, es pregunta a la ciutadania pel model que han de tenir les diferents festes que es realitzen al municipi durant l’estiu.

La tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carme Franch, ha destacat que “un municipi es construeix escoltant la veu de la ciutadania per tal que aquesta marqui les prioritats i legitimi al govern a emprendre accions amb la finalitat de millorar el municipi i la qualitat de vida de la gent que hi viu i ens visita”. En la campanya, que comença demà i finalitzarà el dia 22, poden participar tots els ciutadans i ciutadanes, majors de 16 anys  empadronats al municipi.

Presentació de l’escut, de l’emblema i de la nova plana web  
L’Ajuntament de Deltebre també ha aprofitat l’avinentesa per a presentar públicament la renovació de l’escut, el nou emblema i l’actualització de la pàgina web. Pel que fa a l’escut, aquest s’ha modificat lleugerament seguint la seva descripció original i amb l’objectiu d’unificar la imatge de l’Ajuntament atès que, fins a dia d’avui, existien fins a sis variacions d’aquest. Pel que fa a l’emblema, pren protagonisme una espiga d’arròs que simbolitza un cor reflexant-se a l’aigua.

En relació a la plana web, s’ha remodelat totalment aplicant la nova imatge corporativa, reestructurant els seus continguts i incorporant l’apartat de participació ciutadana, com a principal novetat. A finals d’any també s’estrenarà el nou portal de Transparència Deltebre.

Darreres notícies