IMG_2458

Deltebre aposta per ubicar l’Escola de Música a l’equipament de l’Escola Bressol i compartir l’espai

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcat per l’aprovació, amb els vots favorables de CDC, CE-Socialistes, PP, CUP i el vot en contra d’ERC, de la proposta de modificació de la concessió de l’equipament de la llar d’infants de Deltebre de manera que l’Escola de Música es pugui ubicar al recinte i així poder compartir l’espai una vegada fetes les obres d’adequació.

A hores d’ara, l’Escola Bressol disposa d’un equipament que està infrautilitzat. De fet, hi ha al voltant d’uns 60 alumnes en una escola que té capacitat per a més de 250 nens i nenes, una de les escoles bressol més grans de tota Catalunya. Atès aquest fet, i atès també a què la Generalitat donarà previsiblement l’homologació de l’espai per a ubicar l’Escola de Música, l’actual equip de govern ha decidit compartir el centre amb l’Escola de Música i així poder aprofitar aquest equipament.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “l’Escola de Música és una prioritat per al municipi de Deltebre, per aquest motiu estem treballant en cercar un espai que compleixi amb la normativa existent i que ens permeti obtenir la reglamentació necessària per esdevenir escola de música”.

En un principi l’Escola de Música s’havia d’ubicar a l’actual equipament on està l’Associació Musical Espiga d’Or. Ara bé, després de què l’anterior equip de govern realitzes determinades inversions, per a la seva adequació, com és el cas de la instal·lació d’un ascensor, tampoc es compleix la normativa necessària segons els informes tècnics d’Ensenyament.

El portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha manifestat que “es posiciona en contra d’aquesta proposta ja que la idea, al seu moment, era crear una escola bressol de qualitat i que s’allunyés dels locals que anteriorment prestaven aquest servei”.

Per la seva banda, La representant de la CUP Deltebre, Dayana Santiago, ha explicat que “el problema és que es va fer un projecte sobredimensionat i sense cap estudi que a hores d’ara no té cap viabilitat. Esperem que aquesta sigui una solució per donar ús a l’equipament”.

En tot cas, a partir d’aquesta aprovació, la ubicació definitiva de l’Escola de Música està condicionada a la signatura de la present modificació per part de l’empresa concessionària de l’escola bressol i dels informes definitius d’Ensenyament per a la seva homologació.

Plec de condicions obres de Riumar   
En aquest plenari, i per quarta vegada, s’ha aprovat el plec de condicions de finalització de les obres de la segona fase del nucli de Riumar. En total, el projecte tindrà un cost de 1.588.775€. En aquest sentit, cal tenir en compte que, amb l’entrada del nou govern municipal, es va retirar l’anterior projecte atès que aquest plasmava un cost econòmic força superior, al voltant d’1.800.000€, que amb el mateix projecte, actualment, és menor sense reduir ni modificar cap apartat.

En la mateixa línia, les contribucions especials que hauran de pagar els veïns i veïnes de Riumar s’han reduït en un 30% en aquest projecte en comparació en el projecte del govern anterior. D’aquesta manera, si abans la ciutadania pagava un 90% de les obres, ara pagarà un 61%. A part, la baixa econòmica aquesta vegada podrà ser d’un 75% enlloc d’un 6% com era abans.

El portaveu del PP, Tomàs Castells, ha detallat que “esperem que aquestes obres permetin impulsar Riumar i millorar la seva imatge ja que és una zona important del nostre municipi”. Finalment, el representant CE-Socialistes de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha felicitat a l’actual equip de govern per haver rebaixat el cost del projecte i ha demanat que “es comencin les obres i que s’acabin de manera correcta ja que el desenvolupament de Riumar és un objectiu que tots volem i cerquem des de fa temps”.

Recuperació de la titularitat del Complex Esportiu 
El govern municipal continua treballant en la línia de poder obrir el Complex Esportiu tot i les complexitats econòmiques i judicials. En aquest sentit, en el plenari del passat dissabte, es va aprovar la resolució definitiva del contracte, i elevar al Tribunal Suprem de Madrid el conflicte per decidir la liquidació econòmica d’aquesta resolució.

Darreres notícies