IMG_5853

L’Ajuntament de Deltebre adjudica les obres de la segona fase de Riumar

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat, amb els vots favorables de CDC, CE – Socialistes i PP, l’adjudicació de les obres de Riumar per un cost d’1.145.030€ a l’empresa Top Obras y Contratos. Aquesta actuació, que finalitzarà el 2017, preveu dur a terme una intervenció integral a tota la zona afectada que consistirà en renovar el ferm, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials, millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

En total s’han presentat 24 empreses en el marc d’un projecte que de 100 punts en presentava 93 d’objectius i només 7 que depenen d’un judici tècnic de valor.  En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “amb l’adjudicació d’aquestes obres posem fil a l’agulla a una llarga història de despropòsits que han endarrerit la realització d’aquesta actuació”. Soler ha recordat que amb l’entrada del nou govern municipal es va retirar l’anterior projecte atès que aquest plasmava un cost econòmic força superior, al voltant d’1.800.000€, del que costa a hores d’ara sense reduir ni modificar cap apartat.

Modificació normes subsidiàries “Lo Passador”     
En el transcurs de la sessió plenària també s’ha aprovat la proposta inicial de modificació puntual de les normes subsidiàries dels terrenys situats baix del Passador que actualment són propietat de l’Incasol i la posterior realització d’un estudi ambiental estratègic per tal que aquest espai es converteixi, en un futur, en una zona d’oci que compti amb un espai polivalent en el qual realitzar concerts, fires, etc.

L’alcalde ha destacat que “aquesta és una de les propostes més demandes de la ciutadania als pressupostos participatius i una actuació que ens permetria dinamitzar l’economia del municipi així com impulsar un dels espais més singulars i únics de Deltebre”.

El portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha manifestat que “aquesta és una proposta interessant” i ha invitat a l’equip de govern “a què negociï correctament amb l’Incasol per tal que aquesta iniciativa sigui el més profitosa per al municipi”. Per la seva banda, el representant del PP, Tomàs Castells, ha subratllat que “tot i que ens sembli interessant desenvolupar la zona, potser seria millor esperar el pla general del municipi”.

Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha manifestat que “a hores d’ara no hi ha cap necessitat real d’aquesta inversió i encara menys aquesta requalificació dels terrenys a favor de l’Incasol”.

Nomenament de la jutgessa de Pau    
Finalment, el plenari també ha aprovat nomenar, per unanimitat, jutgessa de pau a Rosa M. Vandellòs, qui repeteix en el càrrec que ha ocupat els darrers quatre anys. Rosa M. Vandellòs, mestra de professió, va ser regidora d’Ensenyament del primer Ajuntament de Deltebre (1979-1983) i el 1992 va ser escollida diputada, pel Partit Socialista de Catalunya,  a la demarcació en les eleccions al Parlament de Catalunya.  Exercí com a directora de l’Escola Riumar (1989-1992 i 1996-2002) i posteriorment com a mestra de primària de l’Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes. Ha estat coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre -juliol de 2006- i posteriorment ocupà el càrrec de directora adjunta dels serveis territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre -fins el gener de 2011.

Darreres notícies