Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Deltebre presenta un programa de festes majors farcit d’activitats per a tots els públics

Sota el lema “Amanius Que Vénen”, l’Ajuntament de Deltebre ha presentat el nou programa de les festes majors que enguany començaran el proper dia 13 d’agost i finalitzaran el diumenge 21. En aquest sentit, i més enllà de les tradicionals tardes de bous i nits de ball, s’incorporen novetats amb l’objectiu d’oferir un ampli programa d’activitats per a totes les edats i públics.

Entre aquestes, per exemple, destaquen la “baixada d’autoslocos”, el concurs d’arrossos, el concurs d’Instagram, els correbars, les tardes temàtiques a la plaça de bous, el Gran Prix i l’actuació del monologuista Toni Moog. El tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha destacat que “l’objectiu de totes aquestes novetats és obrir les festes majors a tota la ciutadania i oferir un ampli ventall d’activitats que permetin complementar el tradicional eix vertebrador de la Festa Major: els bous i el ball”.

Serra també ha aprofitat per donar “les gràcies a la comissió de festes i a la comissió de bous per la seva implicació desinteressada i per haver participat activament en la confecció d’aquest nou programa de festes, així com també a les entitats i associacions del municipi”. Alhora, també ha animat a la població “a participar activament i cívicament en els actes que es realitzaran durant el transcurs de les festes”.

Una altra de les novetats és que, enguany, el pregó i la proclamació de les pubilles es realitzarà una setmana abans de l’habitual, aquest proper dissabte dia 6 d’agost. Aquesta edició, el pregoner de les festes majors serà l’Eurodiputat i Doctor en Economia, Ramon Tremosa.

Tot i les novetats, els bous continuaran sent un dels pilars de la Festa Major de Deltebre. En concret, es realitzaran bous capllaçat, bous embolats i 7 tardes de bous a càrrec de prestigioses ramaderies del territori nacional. Pel que fa a les nits de ball, hi haurà 6 nits de ball amb orquestra a més de la nit dels quintos i quintes del 1998, la Festa dels ‘80 i el tradicional teatre a càrrec de la Companyia Delta Teatre que representarà l’obra “La Figuera”.

Cal destacar que enguany, al finalitzar l’actuació de les orquestres, la nit s’allargarà amb l’actuació de DJ’s per tal d’afavorir la presència de la joventut al recinte de ball. Al mateix temps, i també per als més joves, i entre d’altes, s’ha programat la desena edició de la Megariu Party, la 2a Nit Jove i actes especials per als quintos i quintes, en el marc de la seva diada, com pot ser el cas d’una cursa d’orientació i el sopar popular.

La Festa Majors es complementarà amb la Diada de la Dona i la Diada de la Gent Gran, així com amb els actes tradicionals que coincideixen amb la festivitat dels patrons: la Mare de Déu de l’Assumpció i Sant Roc.

Cal manifestar que aquest nou model de Festes Majors ha sorgit arran dels pressupostos participatius realitzats l’any anterior i amb el qual la ciutadania va manifestar la seva voluntat de reduir els dies de festa.