img_7438

El plenari adjudica de nou les obres de la segona fase de Riumar a causa de la renúncia de l’empresa adjudicatària

La sessió plenària del mes de setembre de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcada per l’aprovació, amb els vots favorables de CDC, CE – Socialistes i PP, l’abstenció de les CUP i el vot en contra d’ERC, de l’adjudicació de les obres de Riumar per segona vegada atesa la renúncia de l’empresa adjudicatària.

En aquest sentit, les obres s’han atorgat a l’empresa Servidel la qual havia quedat en segona posició d’un concurs en el que es van presentar 24 empreses i que comptava amb un projecte que de 100 punts en presentava 93 d’objectius i només 7 que depenen d’un judici tècnic de valor. En total, l’obra suposarà un cost de 1.173.657€.

Aquesta actuació, que finalitzarà el 2017, preveu dur a terme en un termini de 10 mesos, una intervenció integral a tota la zona afectada que consistirà en renovar el ferm, substituir la xarxa d’aigua potable, canviar les canonades, construir una xarxa d’aigües pluvials, millorar la zona de passeig i de vianants, col·locar nou mobiliari urbà, plantar arbres i dignificar les zones verdes.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “esperem que, una vegada aprovat aquest punt, les obres de Riumar puguin començar i finalitzar-se sense cap tipus de problema i amb les millors condicions possibles”. De fet, l’Ajuntament de Deltebre ha obert un concurs públic per tal de contractar un Director d’Obra.

Per la seva banda, el portaveu de  CESD, José Emilio Bertomeu, ha manifestat que “tot i que la renúncia és estranya, ens alegrem que sigui una empresa del poble la que faci l’obra”. Per la seva banda, el representant del PP, Tomàs Castells, ha subratllat que “estem a favor del canvi d’empresa adjudicatària, però ens preocupa que haguem de pagar més per la contractació de la direcció d’obra externa. Controlem bé les despeses per a què posteriorment no hi hagin més costos afegits”.

Finalment, la portaveu de la CUP, Dayana Santiago, ha manifestat que “ens alegrem que la primera empresa hagi renunciat atès tot el que vam explicar però en cap cas estem d’acord en què s’augmenti el pressupost de l’obra contractant un coordinador extern”.

Darreres notícies