FotoTF

Es lliuren els XXII Premis Literaris Terra de Fang

Aquest cap de setmana tenia lloc a Deltebre el Lliurament dels Premis Literaris Terra de Fang de prosa, poesia i recerca que convoca l’Ajuntament de Deltebre i que enguany arribaven ja a la vint-i-dosena edició. Els premis estan dotats en 1.000 euros cadascuna de les modalitats, i el premi d’autor local són 500 Euros a la categoria d’adult i 200 Euros per a la categoria juvenil. Els guanyadors dels XXII Premis Literaris Terra de Fang han estat:

Premi de prosa, amb 1.000 €, a l’obra titulada Un dubte, de l’autor/a Asunción Cesena Caparrós, de Mataró (Barcelona).

Premi de poesia, amb 1.000 €, a l’obra titulada Sota la pell hi ha carn encara, de l’autor/a Jesús M. Tibau Tarragó, de Tortosa.

Premi de recerca ha estat declarat desert.

Premi especial autor local, amb 500 €, a l’obra titulada El gambusí Martí, de l’autor/a Rosa Queral Casanova.

Premi especial autor local categoria juvenil, es comparteix entre dos treballs:

  • L’hola i adéu, d’Alba Múrcia Navarro (14 anys)
  • No hi ha finals feliços, de Jennifer Bohigues Bajador (14 anys)

Premi cartells, amb 200€ per a Maria Sánchez Caballé, de L’Ampolla.

De les 101 obres presentades al certamen: 47 en la modalitat de prosa (4 locals), 51 en la modalitat de poesia, 3 en la modalitat de recerca (2 locals) i 17 en la modalitat de cartells. Entre totes les modalitats s’han presentat 6 obres d’autors locals. El lliurament del Premis Literaris va tenir lloc en un acte al restaurant Delta Hotel de Deltebre.

Enguany se celebrava la vint-i-dosena edició d’uns premis que va començar a convocar l’Associació Cultural La Milotxa el 1994. La convidada ha estat la Dra. Laura Borràs, Directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Borràs és especialista en teoria de la literatura i literatura comparada, així com llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora en filologia romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques. El lliurament ha acabat amb la música de la cantautora ebrenca, Montse Castellà.

Darreres notícies