Ple 2410

L’Ajuntament de Deltebre rebutja l’aplicació de l’article 155 per suspendre l’autonomia

El consistori deltebrenc ha realitzat una sessió plenària extraordinària per aprovar una moció per aturar la suspensió de l’autonomia a partir de l’aplicació de l’article 155. La moció ha estat subscrita i aprovada pel Partit Demòcrata, Compromís d’Esquerres – Socialistes per Deltebre, Esquerra Republicana i la Candidatura d’Unitat Popular i ha comptat amb el vot en contra del Partit Popular.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la realització d’aquest plenari extraordinari i la conseqüent aprovació d’aquesta moció és una clara mostra del nostre rebuig a l’aplicació de l’article 155 i, en conseqüència, a la suspensió de l’autonomia de Catalunya”. En aquest sentit, Soler ha reiterat que “des del municipi de Deltebre seguirem estant al costat del govern de Catalunya encapçalat pel president Puigdemont”.

Les reaccions dels portaveus
El portaveu de Compromís d’Esquerres, José Emilio Bertomeu, ha explicat que “l’aplicació de l’article 155 sembla impensable en el moment actual i tindrà conseqüències terribles”. Bertomeu ha reiterat el seu suport al govern de la Generalitat de Catalunya. En una línia semblant, el portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha subratllat que “s’està realitzant un atac a la democràcia desproporcionat”, tot afegint que “és el poble qui té la potestat d’escollir els seus governants”.

Per la seva banda, la representant de la CUP ha continuat emplaçant a la població “a la lluita contínua i a la autoorganització, tal com es va realitzar el passat 1 i 3 d’octubre”. Finalment, el portaveu del PP, Tomàs Castells, ha explicat que “amb aquesta acció és primordial per preservar l’estat de dret tot amb l’objectiu de recuperar la legalitat”.

Finalment, el plenari ha aprovat una moció subscrita i aprovada pel Partit Demòcrata, ERC i la CUP, en defensa de l’escola catalana. Aquesta moció, a la qual també ha votat favorablement Compromís d’Esquerres, posar en valor el paper que juga l’escola catalana en el foment de la cohesió social, la integració i la compensació de les desigualtats.

L’alcalde de Deltebre ha finalitzat el plenari posant èmfasi al suport que mostra el govern de l’Ajuntament a la Generalitat de Catalunya i s’ha acomiadat exclamant: “Visca Catalunya lliure!”.

Darreres notícies