025

Les Festes de l’Arròs tornen a Deltebre posant en valor l’essència del municipi

La Finca de Bombita acollirà una nova edició de les Festes de l’Arròs de Deltebre. En aquest cas, la Sega es celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de setembre amb la novetat d’incorporar la 7a trobada de grups de Ball de Jota que s’organitza conjuntament entre l’Ajuntament de Deltebre i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, i que aplegarà a 7 colles diferents.

En tot cas, i com és habitual, serà el diumenge quan es realitzaran totes aquelles activitats que mostraran l’essència històrica del Delta de l’Ebre. Així, i més enllà de la demostració de la sega tradicional, també es realitzaran durant tota la jornada activitats com ara el mercat tradicional, els jocs tradicionals, la representació d’un sainet, l’exposició de motos clàssiques, la construcció d’una garbera, un concurs de paelles, un torneig de Lluita “Bac” i, evidentment, la cantada i ballada popular de jotes.

Al mateix temps, el fet de realitzar aquesta festa en un entorn únic com és el cas de la Finca de Bombita, també ofereix als visitants la possibilitat de passejar amb barques de perxar o bé visitar la finca amb carro i cavall.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “les Festes de l’Arròs no només ens caracteritzen, sinó que també ens aporten essència, contingut, tradició i cultura. És a dir, tot allò que ens identifica per a generar orgull de pertinença i, al mateix temps, generar atractius turístics”.

Per altra banda, durant el diumenge hi haurà cinc establiments del municipi que oferiran els plats típics del Delta de l’Ebre per tal que els visitants puguin gaudir de la restauració de Deltebre a la mateixa Finca de Bombita. De fet, el servei s’iniciarà a primera hora del matí amb un esmorzar típic del Delta.

Les Festes de l’Arròs compten amb la col·laboració de més de deu entitats del municipi: Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, l’Associació 3 Tombs, la Societat de Caçadors de Sant Miquel, l’Associació de Dones de La Cava, l’Associació de Dones de Deltebre, l’Associació de Motors Clàssics, la Companyia Delta Teatre, Fecotur i l’Associació de Karate Kushinkai. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha volgut agrair “la implicació de totes les entitats participants atès que sense la seva tasca seria impossible seguir realitzant una de les festes referents del territori”.

Darreres notícies