IMG_1981

L’Ajuntament de Deltebre presenta el nou servei de recollida d’escombraries, el qual permetrà reduir 15€ per família la taxa municipal

Finalment, i després de diferents entrebancs, l’Ajuntament de Deltebre gestionarà de manera directa el servei de recollida d’escombraries. I ho farà “oferint un millor servei per a la ciutadania amb un menor cost per a la hisenda municipal”, tal com ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en el marc de la presentació del nou contracte de residus i imatge de poble que es posarà en marxa el proper dilluns.

Ja fa mesos que el govern municipal argumenta la necessitat de gestionar directament el servei de recollida d’escombraries afirmant que el cost del servei serà menor. De fet, es contempla que l’Ajuntament de Deltebre s’estalviarà durant els propers sis anys al voltant de 1.156.000€. Una quantitat que augmenta fins als 1.755.000€ si es tenen en compte les millores de servei presentades per l’empresa.

La primera conseqüència directa d’aquest estalvi és la baixada de la taxa municipal de les escombraries de 15€ per família que es projecta en la proposta de pressupost de 2019. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el principal objectiu de gestionar els residus directament sempre ha estat el d’oferir un millor servei a la ciutadania i, al mateix temps, rebaixar la taxa d’escombraries per així disminuir la pressió fiscal als veïns i veïnes”.

 En aquest sentit, l’alcalde s’ha mostrat satisfet atès que “avui finalment podem presentar el fruït del treball de tots aquest anys”  i ha assegurat que “si bé l’any vinent ja hi haurà una rebaixa de 15€, l’any 2020 tornarà haver-hi una altra disminució de la taxa si seguim duent a terme la mateixa gestió a l’Ajuntament de Deltebre”. Recordem que actualment el consistori presenta el deute més baix de la seva història.

Millores que es posaran en marxa durant els propers 6 mesos

A partir d’ara, seran les empreses Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, mitjançant una UTE, les que s’encarregaran de materialitzar el contracte d’Imatge de Poble que presenta una sèrie de millores, valorades per 600.000€, que s’aniran implementant progressivament durant el primer semestre de l’any 2019.

Entre totes aquestes cal destacar que es posaran en circulació nous camions de recollida, els actuals són de lloguer. A més, s’instal·laran més de 170 nous contenidors, que es sumaran als que ja hi ha actualment. A la vegada, cada any, i durant els anys de durada de contracte, es renovarà un 10% dels contenidors.

En la mateix línia, a partir d’ara també s’incrementarà el nombre de vegades que els camions buidaran els contenidors, hi haurà un vehicle per intentar evitar, en la mesura del possible, que hi hagi escombraries fora del contenidor i també es disposarà d’un furgó hidronetejador, entre d’altres millores d’imatge de poble.  Properament, també es realitzaran campanyes per fomentar el reciclatge i campanyes de recollida porta a porta per tal de seguir posant èmfasi en la reducció de costos de gestió i repercutint en la disminució de la taxa d’escombraries.

Nou servei de neteja de vies públiques i neteja de platges
El contracte també contempla la neteja viària i la neteja de platges del municipi. Així, a partir del dilluns, cada dia hi haurà un equip de neteja de carrers, conformat per dues màquines netejadores i un grup de persones, que adequarà les vies públiques del municipi. La neteja també contempla el nucli de Riumar, el qual es netejarà els set dies de la setmana en temporada alta, cinc dies en temporada mitja i quatre dies en temporada baixa.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “mai abans el municipi de Deltebre havia disposat d’un servei d’aquestes característiques al nostre municipi”. Soler ha afirmat que “aquesta és una mostra més de la clara aposta que realitza el govern municipal per millorar la imatge de poble”.

El servei de platges contempla la neteja de la platja de Riumar, de la Marquesa i de la Bassa de l’Arena, els set dies per setmana en temporada alta, quatre dies en temporada mitja, i 2 dies en temporada baixa a Riumar i 1 dia en el cas de la platja de la Marquesa i de la Bassa de l’Arena.

Amb aquest nou contracte també s’assumirà de manera directa la deixalleria de Deltebre i la del nucli de Riumar, les quals augmentaran el seu horari d’atenció i de recollida per tal de facilitar que els veïns i veïnes puguin traslladar els voluminosos en aquesta dues localitzacions. Es preveu que en temporada alta hi hagi al voltant de 20 persones treballant per complir tots aquests serveis de manera eficient.

Darreres notícies