L’enllumenat públic de Deltebre serà tot de tecnologia LED l’any 2021

18 de febrer de 2019

Aquesta mateixa setmana s’han iniciat els treballs de la primera fase de substitució de l’enllumenat públic a tecnologia LED. Una primera fase que afecta a més de 530 llumeneres de 13 carrers i la qual, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, es centra amb “aportar una major il·luminació i uniformitat lumínica a l’eix viari que vertebra el municipi de Deltebre”.

De fet, tal com ha explicat Soler, aquesta és una primera fase d’actuació que ha de tenir continuïtat en els propers anys atès que “des del govern municipal tenim la voluntat de seguir treballant per millorar la il·luminació dels carrers de Deltebre i oblidar la foscor que sempre ha caracteritzat l’enllumenat del municipi”. Així, el canvi de tot l’enllumenat a LED es preveu en tres fases diferents que finalitzaran l’any 2021, una vegada les més de 3.500 llumeneres del municipi s’hagin substituït per la tecnologia LED.

El canvi a LED, més enllà d’aportar aquesta millora, també permet reduir el consum d’energia. En el cas d’aquesta primera fase, es preveu que l’estalvi energètic sigui del 30%. L’actuació, valorada al voltant de 200.000€, permetrà el canvi d’enllumenat de l’avinguda Goles de l’Ebre, l’avinguda Esportiva, el carrer Sant Roc, el carrer Barracot, el carrer Vicente Blasco Ibáñez, el carrer Germans Carsi, el carrer Robert Graupera, l’avinguda Assumpció, el carrer Pintor Sorolla, el carrer Bruc, el carrer Colom, el carrer Reis Catòlics i el carrer Amposta.

L’actuació està previst que finalitzi durant el primer semestre d’aquest any. Tot i això, aquest mateix 2019, i a partir del segon semestre, el canvi a LED també s’efectuarà a tots els voltants del propi Ajuntament de Deltebre, de manera que enguany ja s’haurà substituït un 30% de tot l’enllumenat.

A tot això cal afegir que, en breu, també s’iniciarà l’arranjament de les voreres d’aquest mateix eix, conformant, d’aquesta manera, una actuació que permetrà millorar tant la mobilitat com la visibilitat de l’eix viari que vertebra el municipi.

Els comentaris estan tancats.

X