WhatsApp Image 2019-07-24 at 12.28.18

El segon Piromusical de l’Ebre, plat fort de les Festes Majors de Deltebre

Del 9 al 18 d’agost Deltebre celebrarà la seva Festa Major amb un ampli ventall d’activitats dirigides a tots els públics i que tindran, amb la segona edició del Piromusical de l’Ebre, un dels punts àlgids de la festa.

Durant aquests darrers anys s’han incorporat novetats a la Festa Major, com són el cas de la baixada dels “AutosLocos”, el gran tobogan aquàtic i els correbars, que es mantindran en aquesta edició. A banda, evidentment, de les tradicionals nits de ball i espectacles taurins que es realitzaran durant els diferents dies de la festa.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït la tasca realitzada per part de la Comissió de Festes i la Comissió de Bous en l’organització de les diferents activitats que conformen el programa de les Festes Majors de Deltebre. A la vegada, l’alcalde ha posat en valor que “la consolidació de les novetats que hem anat introduint durant aquests darrers anys i l’aposta per un esdeveniment de referència al territori com és el cas del Piromusical de l’Ebre”.

Enguany la pregonera serà Imma Juan i Franch, exalcaldessa de Deltebre entre els anys 2001 i 2006, i única alcaldessa de la història del municipi. Soler ha explicat que “és de relleu posar de manifest la importància del paper de les dones de Deltebre i del Delta en el desenvolupament del nostre municipi i territori”. De fet, Soler ha detallat que “l’exalcaldessa Imma Juan, atenent a les seves anteriors responsabilitats a l’Ajuntament de Deltebre, representa aquesta figura de contribució municipal i de normalització del rol de la dona a les institucions”.

La resta de la programació
A banda de les corresponents activitats esmentades amb anterioritat, també es realitzaran altres esdeveniments com són el cas de les diades de les Dones, la Gent Gran i els Quintos i Quintes, com també de la nit del teatre, el concurs de Tir al Plat, festes infantils, i els corresponents actes religiosos, culturals, esportius i de sector primari.

La nova regidora de Festes, Equipaments i Actes, Carme Franch, ha animat a la ciutadania “a participar activament en els diferents actes que es celebraran durant tots els dies i a gaudir els dius festius amb la germanor i amb la bona convivència que caracteritza als veïns i veïnes de Deltebre”.

El Punt Lila, present a les Festes Majors
Igual com l’any passat, el Punt Lila seguirà estan present als esdeveniment festius de la Festa Major. De fet, enguany s’ha obert una borsa de col·laboradors i col·laboradores que ja compta amb una trentena de voluntaris i voluntàries que, conjuntament amb professionals de l’àmbit, donaran cobertura als diferents actes amb més presència de gent.

En aquest sentit, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha detallat que “hem apostat per seguir enfortint la presència del Punt Lila, i hem dotat el servei amb professionals de l’àmbit i amb col·laboradors i col·laboradores per tal d’evitar les actituds i agressions sexistes”. A més, tal com ha explicat Giménez “el Punt Lila no només estarà present a les Festes Majors, sinó també en altres esdeveniments festius i d’oci com, per exemple, el darrer Rock N’ Riu”.

Darreres notícies