L’embarcador “David Casanova Arques” serà una realitat aquest últim trimestre de l’any

Aquest dimecres s’han iniciat les obres de l’embarcador “David Casanova Arques”, el qual s’ubicarà als baixos del pont Lo Passador i permetrà fer una passa més en la configuració de l’eix central del Delta de l’Ebre amb el propi pont, el Centre Fluvial del Delta i el proper Parc Fluvial del Delta.

L’embarcador, que té una longitud de 60 metres de llargada, permetrà donar cabuda entre una quinzena i vintena d’embarcacions. L’objectiu, tal com ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és que “aquest embarcador sigui, en primer lloc, un punt de referència per a les embarcacions que naveguen pel riu Ebre i, en segon lloc, un punt de dinamització de l’economia del municipi”.

L’embarcador és una més de les fases de desenvolupament de l’eix central del Delta de l’Ebre que es van iniciar en el darrer mandat. D’aquesta manera, conjuntament amb el Centre Fluvial del Delta i el propi embarcador, està previst que durant les properes setmanes s’iniciïn les obres del Parc Fluvial del Delta, donant continuïtat, d’aquesta manera, al projecte engegat en la darrera legislatura.

Cal recordar que el nom de l’embarcador fa homenatge a David Casanova Arques, fill del municipi de Deltebre que va perdre la vida el 20 d’agost de 2017 al riu Ebre i en el marc de les Festes Majors del municipi.  Està previst que les obres finalitzin durant l’últim trimestre d’aquest any 2019. El preu d’execució de l’obra és de 151.163€, tot i que al voltant de 126.000€ provenen del GAL de la Pesca “Mar de l’Ebre”. La resta estaran sufragats per l’Ajuntament de Deltebre.