L’Ajuntament de Deltebre i el departament d’Interior cerquen vies de treball conjuntes per seguir disminuint la inseguretat ciutadana

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, han presidit la Junta Local de Seguretat de Deltebre. Una reunió que ha estat sol·licitada pel propi alcalde de Deltebre a causa del repunt de robatoris i ocupacions que s’ha viscut aquest mes d’agost al municipi deltebrenc i que trenca les bones dades que s’havien anat assolint anteriorment.

En el marc de la roda de premsa, Soler ha posat en valor “el reforç de seguretat que s’ha realitzat a Deltebre per part dels Mossos d’Esquadra durant aquests darrers dies a petició del propi Ajuntament de Deltebre i que ha permès reduir el repunt de robatoris que hi va haver aquest mes d’agost”. De tota manera, Soler ha detallat que “s’ha de seguir treballant per cercar estratègies conjuntes que permetin augmentar la percepció de seguretat a la ciutadana”.

La col·laboració entre les dues administracions ha permès realitzar al voltant de 30 controls policials, així com també incrementar l’activitat tant pel que fa a la prevenció com a la posterior investigació.

Disminució dels delictes
El conseller Buch ha destacat que Deltebre “és un municipi segur” i ha explicat que de mitjana, a Catalunya, per cada 1.000 habitants hi ha al voltant de 75 fets delictius. En canvi, a Deltebre, aquesta mitjana es redueix al voltant dels 45 fets delictius.

Al mateix temps, les dades de l’any anterior, compreses entre juliol de 2018 i juliol de 2019, posen de manifest una reducció 14% pel que fa als robatoris en força i d’un 4.4% en relació amb els fets coneguts. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha valorat aquesta disminució “com a positiva i ha emplaçat a les dos administracions a seguir treballant i cooperant per reduir aquestes dades i evitar repunts com els d’aquest mes d’agost”.

A la Junta Local de Seguretat, entre d’altres representants, també hi ha participat el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí.