El II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat reuneix més de 200 professionals de l’ecoturisme a Deltebre

23 d'Octubre de 2019

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha participat en la inauguració del fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat que es celebra a Deltebre, al Centre Fluvial del Delta, i que acull al voltant de 200 professionals del sector de l’ecoturisme català. En la inauguració també han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el director general de Turisme, Octavi Bono; i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Adam Tomàs.

Deltebre i les Terres de l’Ebre són el punt de trobada del món de l’ecoturisme de la mà d’aquesta cita estratègica biennal que compta amb la col·laboració directa de l’Ajuntament de Deltebre. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “durant tots aquests anys a Deltebre hem treballat per enfortir el sector turístic del municipi i aquest fòrum és una oportunitat més per seguir cercant punts de trobada i sinèrgies, entre l’administració i sector privat, que ens permetin avançar en aquesta línia i seguir posant en valor l’entorn natural del Delta de l’Ebre”.

La segona edició del Fòrum ENS se celebra sota el lema “Ecoturisme tot l’any”. La trobada compta amb un programa molt complet que inclou ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i moltes altres activitats, tot plegat amb l’objectiu de trobar propostes de com fer vius els territoris i les empreses d’ecoturisme durant tot l’any i com millorar la desestacionalització ecoturística posant en valor la natura i creant productes diferenciats per temporada.

A tall d’exemple, la taula debat “Obert per vacances: Solucions per a fer viables tot l’any serveis i equipaments d’ecoturisme” ha servit per exposar les particularitats de diversos territoris i les fórmules en les que estan treballant per desestacionalitzar les arribades de turistes a cada un dels territoris. Les reflexions han permès compartir amb la resta de professionals les experiències que estan fent possible i rentable l’ecoturisme tot l’any en les respectives destinacions. 

Així mateix, les idees sorgides en el marc de la taula “Comunicar ecoturisme 365 dies: Missatges que promouen destins i contribueixen a una bona gestió” han permès als assistents conèixer casos pràctics de comunicació de destinacions. Els professionals han fet una aproximació sobre com promoure l’ecoturisme al llarg de l’any contribuint també a la bona gestió i aprofitament dels recursos i a la conservació de l’entorn.

Els comentaris estan tancats.