L’Ajuntament de Deltebre atorga més de 180 ajuts socials a les famílies del municipi durant aquest any 2019

11 de Desembre de 2019

El govern municipal ha fet balanç dels ajuts socials que posa a disposició de la ciutadania amb menys recursos i que complementen els ajuts que ha de prestar el Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest sentit, durant l’any 2019, s’han adjudicat 181 ajuts a les famílies del municipi amb un import que supera 36.900€.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha recordat que “les polítiques socials són un dels eixos principals del govern municipal i, per aquest motiu, any rere any reforcem i consolidem les accions que tenen com a objectiu el foment de la justícia social mitjançant la premissa de que qui menys pugui, menys pagui”.

Els ajuts socials de l’Ajuntament de Deltebre es divideixen, per una banda, amb les bonificacions als tributs locals, els quals han beneficiat a 155 famílies i fan referència a les ajudes que des de l’Ajuntament de Deltebre es posen a disposició de les famílies per fer front al pagament dels tributs locals, a les activitats extraescolars, a l’escola bressol i al pagament de contribucions especials.

Per altra banda, l’Ajuntament de Deltebre també posa a disposició de les famílies els ajuts d’urgència social, els quals han beneficiat a 26 famílies del municipi i fan referència a accions puntuals com el pagament d’un rebut del lloguer, de la llum, de l’aigua, ulleres, tractaments dentals, etc. La ciutadania encara pot sol·licitar aquests ajuts fins el 31 de desembre.

Tal com ha detallat la regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, “malgrat que és el Consell Comarcal del Baix Ebre qui té les competències i l’obligació de donar cobertura als municipis de menys de 20.000 habitants, com és el cas de Deltebre, des del govern municipal som conscients que hem d’estar al costat de la gent que més ho necessita i hem d’afavorir la igualtat d’oportunitats”. Totes aquestes ajudes s’atorguen mitjançant informes específics dels professionals tècnics dels serveis socials.

Els comentaris estan tancats.