image1

El plenari aprova les noves bases d’ajuts socials, les quals com a novetat inclouen bonificacions a la tarifa del Centre Esportiu del Delta

El plenari del mes de desembre de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat per les bases dels ajuts socials de l’Ajuntament de Deltebre, les quals inclouen novetats respecte les bases de l’any anterior. Entre aquestes, per exemple, destaquen les bonificacions econòmiques a la tarifa del Centre Esportiu del Delta per tal que tothom pugui accedir a l’equipament municipal, i la taxa de conservació i neteja del cementiri municipal.

Tal com ha detallat la regidora de Servei a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, “des del govern municipal som conscients que hem d’estar al costat de la gent que més ho necessita i hem d’afavorir la igualtat d’oportunitats”. Per aquest motiu, Ventura ha destacat que “malgrat ser competència del Consell Comarcal del Baix Ebre, les polítiques socials són un dels pilars de la nostra acció de govern”.

Els ajuts socials de l’Ajuntament de Deltebre es divideixen, per una banda, amb les bonificacions als tributs locals i les activitats extraescolars, les quals han beneficiat a 155 famílies aquest 2019, i fan referència a les ajudes que des de l’Ajuntament de Deltebre es posen a disposició de les famílies per fer front al pagament dels tributs locals, a les activitats extraescolars, a l’escola bressol i al pagament de contribucions especials. A banda, de les ja esmentades novetats per aquest any com ara l’abonament del Centre Social del Delta, i de la taxa de conservació i neteja del cementiri municipal.

Per altra banda, l’Ajuntament de Deltebre també posa a disposició de les famílies els ajuts d’urgència social, els quals han beneficiat a 26 famílies del municipi aquest 2019, i fan referència a accions puntuals com el pagament d’un rebut del lloguer, de la llum, de l’aigua, ulleres, tractaments dentals, etc. La ciutadania encara pot sol·licitar aquests ajuts fins el 31 de desembre.

Totes aquestes ajudes esmentades s’atorguen mitjançant previs informes dels professionals de Serveis Socials.

El portaveu d’ERC, Joan Alginet, ha destacat que “les polítiques socials també formen part de l’ADN del grup que represento i per aquest motiu votarem a favor d’aquestes bases”. Per la seva banda, el portaveu de PSC Deltebre, Aleix Ferré, també ha mostrat el seu suport a les bases “atenent als impostos que tenim actualment al nostre municipi i perquè estem a favor dels ajuts socials”.

El plenari també ha aprovat la modificació del RELDE, el nou reglament de mitjans de comunicació, i les bases d’incentius econòmics i ocupacionals, entre d’altres qüestions.

Aprovació de diferents mocions  
El plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat la moció per a la implementació del Centre de Salut del Delta, la qual ha estat subscrita per Enlairem Deltebre i pel PSC Deltebre, i ha rebut l’abstenció d’ERC.

Pel que fa a la moció d’Enlairem Deltebre per exigir la millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l’Ebre, aquesta ha estat subscrita també per ERC i ha rebut el vot favorable també del PSC.

En relació a la moció de la cessió a la Generalitat de Catalunya del carrer 1 d’octubre i instar al seu arranjament, presentada per ERC, aquesta no ha estat aprovada ja que ha comptat amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre i l’abstenció del PSC.

La moció per dignificar els homes i les dones que van fer possible la segregació del municipi de Deltebre de Tortosa, presentada per ERC, ha estat rebutjada amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre i el vot favorable del PSC.

La moció per a l’eliminació de la taxa rosa i per la bonificació de productes d’higiene femenina, presentada per ERC, ha estat votada a favor per Enlairem Deltebre i PSC Deltebre.

I, finalment, la moció presentada pel PSC Deltebre sobre la creació d’una línia d’ajuts específics per als municipis amb les rendes més baixes, s’ha aprovat amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i ERC Deltebre.

Darreres notícies