Imatge

L’Ajuntament desenvoluparà l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre per neutralitzar l’emergència climàtica

L’emergència climàtica és una realitat que afecta plenament al Delta de l’Ebre i, en especial, a Deltebre a causa de la seva singularitat. És per aquest motiu que el govern municipal ha anunciat en roda de premsa que dura a aprovació del plenari municipal la declaració d’emergència climàtica amb la qual, entre d’altres, s’assumeix el compromís de desenvolupar l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre a partir dels acords sorgits de la cimera d’Acció Climàtica celebrada el passat mes de gener organitzada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest compromís, tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, “volem fer un pas endavant en les polítiques ambientals que estem duent a terme des de l’Ajuntament de Deltebre ja que hem de ser capaços, amb la coparticipació dels veïns i veïnes del municipi, de neutralitzar una problemàtica que ens ha de preocupar i ocupar a tota la societat”. L’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre, que s’elaborarà i presentarà en un termini màxim d’un any, recollirà el full de ruta a seguir, tal com ha manifestat Soler, per “incentivar el compromís climàtic en les diferents accions que realitzem des de l’Ajuntament de Deltebre”.

Tot i això, mentrestant, el regidor de Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha anunciat que “des del govern municipal seguirem realitzant accions que ens permetin avançar en la lluita contra l’emergència climàtica ja sigui en mesures internes com en accions puntuals”. Així doncs, durant els propers mesos es realitzaran actuacions com, per exemple, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la conscienciació amb campanyes de sensibilitat ambiental i l’ús de gots reciclables en actes lúdics.

Un ajuntament compromès amb la sostenibilitat          
Des de l’arribada de l’actual govern municipal a l’Ajuntament de Deltebre, s’han implementat diferents accions per tal de mitigar els efectes del canvi climàtic. Sense anar més lluny, el passat mes de desembre es van aprovar bonificacions a l’IBI per a les famílies i empreses que apostin per l’autoconsum.

A banda d’aquesta acció, des de l’Ajuntament de Deltebre també s’ha començat a implementar el pla de substitució de les llumeneres de les vies públiques i dels equipaments municipals a LED, s’impulsen campanyes ambientals per al foment del reciclatge, es consumeix energia verda i energia renovable, es promociona el producte local i de qualitat i, finalment, entre d’altres, s’han aplicat criteris de sostenibilitat en les licitacions públiques.

Altres punts de l’ordre del dia del plenari          
A banda d’aquest punt,el plenari també adoptarà l’acord de col·laboració amb el departament d’Interior per a la implementació dels Punts Lila. De fet, l’Ajuntament de Deltebre ja instal·la aquests espais d’informació als actes lúdics des de l’any 2017 per tal de prevenir la violència i les agressions de gènere. Per exemple, aquesta mateixa setmana s’instal·larà aquest punt d’informació a la festa de la Pijamada Party del Carnaval de Deltebre.

Darreres notícies