WhatsApp Image 2020-02-12 at 23.34.36

El plenari aprova la declaració d’emergència climàtica

El plenari del mes de febrer de l’Ajuntament de Deltebre ha estat centrat, entre altres punts, en l’aprovació de la declaració d’emergència climàtica al municipi. Aquesta declaració consisteix en elaborar i implementar una agenda d’acció climàtica que l’Ajuntament de Deltebre desenvoluparà, amb la coparticipació de la ciutadania i dels sectors, per donar compliment als acords sorgits de la cimera d’Acció Climàtica celebrada el passat mes de gener organitzada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, el regidor de Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha detallat que “durant tots aquests anys hem implementat diferents accions per neutralitzar l’emergència climàtica. No obstant això, ara és moment d’anar més enllà i aplicar polítiques transversals amb el compromís climàtic que ens permetin avançar en un repte global que implica a tota la societat“.

En el cas del grup de Més Deltebre, el regidor Juan Carlos Bel ha remarcat que “és una proposta ambiciosa i necessària. I per aquest motiu és important prendre consciència de la fragilitat del nostre territori i assumir responsabilitats per canviar el model productiu i fer un consum responsable“.

Finalment, el portaveu del PSC Deltebre, Aleix Ferre, ha destacat que “és una proposta bona i necessària tenint en compte el context actual“. Tanmateix ha remarcat que “ha fet falta més participació“.

Així mateix, el regidor de Polítiques Ambientals ha deixat constància que, durant el desenvolupament del document, es seguiran realitzant accions per neutralitzar l’emergència climàtica com són el cas, per exemple, de la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la conscienciació amb campanyes de sensibilitat ambiental i l’ús de gots reciclables en actes lúdics

Les diferents mocions presentades en el Ple

En el plenari del mes de febrer també s’han debatut diferents mocions d’actualitat política i municipal. És el cas, per exemple, de la moció d’Enlairem Deltebre i d’ERC-Més Deltebre de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras, la qual s’ha aprovat per majoria absoluta amb els vots favorables dels grups que la subscriuen i amb el vot en contra del PSC Deltebre.

També, una moció d’Enlairem Deltebre i ERC-Més Deltebre que reclama un servei Ferroviari digne, la qual s’ha aprovat per majoria absoluta amb els vots favorables del grups que la subscriuen, i amb l’abstenció del PSC Deltebre.

Moció d’ERC-Més Deltebre i d’Enlairem Deltebre en suport del model d’immersió lingüística en català. Aprovada per majoria absoluta amb els vots favorables dels grups que la subscriuen i amb el vot a favor del PSC Deltebre.

I, finalment, una moció d’ERC-Més Deltebre per la implementació d’espais cardioprotegits equipats amb desfibril·ladors externs automàtics (DEA) per tal d’instal·lar aquests aparells en edificis i espais municipals, aprovada per unanimitat i amb la incorporació de diferents canvis proposats pel grup del govern municipal.

Darreres notícies