Plenari Municipal

Deltebre sol·licita als serveis territorials d’Ensenyament la jornada continuada a les escoles del municipi

La sessió plenària del mes de març de l’Ajuntament de Deltebre ha servit, entre d’altres acords, per aprovar una proposta d’alcaldia que sol·licita als serveis territorials d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre la jornada continuada als centres d’ensenyament del nostre municipi.

De fet, aquesta és una proposta que sorgeix d’un procés de participació realitzat per les AMPA als centres escolars de Deltebre. En el cas de l’escola Sant Miquel, van participar un 86% dels pares i un 93% van escollir la jornada continuada, a l’Assumpció hi va haver-hi un 84,50% de participació i un 92,50% de suport a la proposta i, finalment, al centre Riumar van votar un 85% de les famílies amb un resultat d’un 94,60% a favor de la iniciativa.

Amb tot això, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que “els resultats de l’aplicació de la jornada continuada són favorables tal com han demostrat les experiències realitzades fins ara i, per tant, és moment de donar compliment a les necessitats de les famílies del nostre municipi i abordar una millora de la organització dels horaris per fomentar que els xiquets i xiquetes puguin disposar de temps familiar i temps social”.

El portaveu d’ERC – Més Deltebre, Joan Alginet, ha destacat que “hem d’abordar aquest debat però hem de tenir present la comunitat educativa en tota la seva globalitat i hem de posar al centre de tot als xiquets i xiquetes. A banda, aquest debat també ens obliga a oferir una oferta d’activitats extraescolars complementària”.  

Per la seva banda, el representant del PSC, Aleix Ferré, ha detallat que “hi ha informes que ja detallen el benefici d’aquest canvi d’horari i que, per tant, a hores d’ara encara no entenc perquè no ens volen atorgar la jornada continuada”.

A banda d’aquesta proposta, el plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat per unanimitat la ratificació de la sol·licitud de declaració de zona catastròfica. Així, una vegada efectuats els informes necessaris i tramitats a les administracions corresponents, aquests detallen que, tenint en compte els danys a les infraestructures, equipaments i els econòmics, les pèrdues de les collites del sector arrosser i aqüícola, i la regeneració de les platges, les afectacions ascendeixen a 11.494.103,04€.

El plenari municipal també ha servit, entre d’altres acords, per aprovar el calendari d’actes anuals del municipi de Deltebre i la zonificació escolar.

Aprovació de mocions       
En elplenari municipal s’han debatut diferents mocions. Una d’elles, en motiu del dia Internacional de les Dones, per posar en valor el paper de la dona, treballar per cercar la igualtat efectiva i seguir mantenint la perspectiva de gènere com a eix central de les accions de l’Ajuntament de Deltebre, la qual ha estat subscrita pels tres grups municipals de la corporació.

La corporació també ha aprovat una moció en suport a la Dona del Món Rural i Pesquer, la qual, i igual com l’anterior, ha estat subscrita per Enlairem Deltebre, ERC – Més Deltebre i el PSC Deltebre.

També s’ha aprovat una moció, per unanimitat, presentada per ERC – Més Deltebre pel cobrament íntegre i l’ampliació dels terminis d’execució i justificació de les subvencions dels aiguats 2018. També, per unanimitat, s’ha aprovat una moció per a donar compliment a la creació de la figura del síndic o síndica de greuges, la qual ha estat presentada per ERC – Més Deltebre. I, finalment, amb el consens de tots els grups, també s’ha votat favorablement una moció presentada pel PSC Deltebre per a la recuperació del municipi i pels estralls causats pel temporal Glòria.

Com a proposta d’urgència, el plenari municipal també ha aprovat una moció presentada per ERC – Més Deltebre per donar suport a Lluís Salvadó, aquesta ha estat votada per Enlairem Deltebre. El grup del PSC Deltebre s’ha abstingut.  

Darreres notícies