WhatsApp Image 2020-03-08 at 15.25.01

Deltebre estrena la Plaça de les Dones reivindicant la contribució de la dona de Deltebre i del Delta de l’Ebre

El Dia Internacional de les Dones ha estat el dia escollit per part de l’Ajuntament de Deltebre per inaugurar la Plaça de les Dones, una plaça que neix des del consens de les entitats de dones del municipi i amb la finalitat, tal com ha detallat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, de “dignificar una de les entrades principals del municipi des dels valors de la igualtat i posant en relleu el paper essencial que ha tingut la dona de Deltebre i del Delta de l’Ebre per entendre el desenvolupament de la nostra societat i del nostre territori”.

L’acte d’inauguració de la plaça ha estat l’esdeveniment central de les activitats que l’ajuntament ha programat per commemorar el Dia Internacional de les Dones. I ho ha fet apel·lant a l’ànima i a l’essència de la dona del Delta. De fet, la regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha volgut aprofitar el seu discurs per recordar a “totes les dones heroïnes que durant tants i tants d’anys han treballat, a contra corrent, per dignificar el nom de la dona i que ara, amb aquesta plaça, tenen el seu homenatge”.

Figura “Dones de Fang”    
Més enllà de la pròpia plaça, avui també s’han descobert les escultures hiperrealistes “Dones de Fang”, la quals formen part de la plaça, i esdevenen un “reconeixement a les Dones del Delta de l’Ebre per tota una vida de supervivència, de lluita, d’experiència i de força en un món masculinitzat”, tal com ha detallat l’escultora Cristina Jobs en el marc de la presentació de les figures.

L’acte d’inauguració també ha servit per homenatjar a la dona més gran de Deltebre, Teresa Casanova, la qual ha complert recentment 99 anys, i a les tres més joves, tres nadons nascuts aquest mes de febrer: Isis Cabrera, Iratxe Cortés i Irina Alexandra. A banda, les entitats de dones del municipi també han dirigit unes paraules al públic assistent per reivindicar el paper de la dona, i el regnat de Deltebre ha llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones.

En la inauguració també hi ha participat la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Carme Valls, la qual ha manifestat que “des del dia d’avui, Deltebre ja disposa d’un emplaçament per recordar que cada dia hem de treballar pels drets i per la igualtat de les dones”.

Finalment, l’acte s’ha finalitzat amb una actuació de la cantautora de les Terres de l’Ebre, Montse Castellà.

Darreres notícies