WhatsApp Image 2020-03-07 at 20.53.15

Deltebre premia les arts literàries i fotogràfiques amb els Terra de Fang i el concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre

L’Ajuntament de Deltebre ha donat a conèixer els guanyadors del 24è premi literari Terra de Fang i del 20è concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre, aquest últim organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, en un acte celebrat aquest dissabte a la tarda al Centre Fluvial del Delta.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que “aquest és un acte que deixa petjada, que ens permet donar veu a tota aquella cultura que sovint és massa silenciada i que fa del nostre estimat Delta de l’Ebre un espai d’expressió que vol mirar endavant amb noves oportunitats de futur”. Soler també ha detallat que “des del govern municipal estem dotant el municipi de les infraestructures necessàries per impulsar la cultura i per facilitar l’expressió artística al nostre municipi durant tot l’any”. Així, per exemple, ha recordat la construcció de la Biblioteca Delta de l’Ebre, el propi Centre Fluvial del Delta o la futura sala d’exposicions, que en breu obrirà les seves portes.

Els dos premis es segueixen consolidant i presenten una gran participació. Així, entre els dos guardons s’han lliurat més de 315 obres de 141 autors diferents. La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultural, Anna Giménez, ha destacat que “la força de la cultura ens permet enfortir les arrels del nostre municipi i del nostre Delta de l’Ebre i, aquests dos guardons, són una eina més per seguir caminant cultivant la nostra essència”. Giménez també ha volgut ressaltar “la gran qualitat dels treballs presentats atès que, ja sigui amb lletra o imatge, plasmen històries, sentiments i paisatges que copsem diàriament i que moltes vegades ens costen de definir amb exactitud”.

Guardonats Terra de Fang 
Els premis literaris Terra de Fang compleixen 24 anys i es distribueixen en sis categories: Prosa, Poesia, Recerca, guardonats amb 1.000€ cadascun, Especial Autor Local, guardonat amb 500€, Especial Autor Local en Categoria Juvenil, guardonat amb 200€, i Concurs de Cartells. En total, en aquesta edició s’han presentat 122 obres.

La guanyadora en la categoria de Prosa ha estat per al lleidatà Alfred Barrau, amb l’obra anomenada Segones oportunitats. En la categoria de Poesia, el guanyador ha estat David Bo, de Camarles, amb l’obra Casacamí. El premi especial a l’Autor Local ha estat per Alba Llambrich, amb l’obra titulada El transbordador Garriga. En categoria juvenil, el premi especial a l’Autor Local ha estat per a Clara Casanova, de 16 anys, amb l’obra anomenada Gàbia daurada. Tant el premi Recerca com el de concurs de Cartells per anunciar els propers Terra de Fang, han quedat deserts segons la valoració del jurat.

La regidora de Foment Cultural i Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha destacat que “en un dia com avui és rellevant donar valor i importància a les paraules escrites. En un món impregnat per la immediatesa, els llibres ens transporten a espais de reflexió amb paraules que parlen de la nostra vida, que plasmen històries, sentiments, paisatges que copsem diàriament i que moltes vegades ens costen de definir amb l’exactitud idònia”.

El lliurament de premis ha estat apadrinat per Carme Cruelles, escriptora de Sant Carles de la Ràpita.

Guardonats Fotografia Paisatgística       
El concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre, organitzats conjuntament pels consistori de Deltebre i de l’Ametlla de Mar, compleix vint anys i ho celebra amb un total de 248 imatges presentades. El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha destacat que “la realització d’aquest concurs ens permet copsar el territori que estimem des d’uns altres ulls, i projectar un paisatge de primer nivell que ens caracteritza i, a la vegada, ens defineix a les persones que vivim en aquest entorn natural”. El tinent d’alcaldia ha explicat que, durant aquests 20 anys de vida del concurs s’ha generat un banc d’imatges de més de 3.690 fotografies sobre el territori.

Els premis s’atorguen en diferents categories: de paisatge local de Deltebre, amb un total de quatre guanyadors i on ha destacat la foto anomenada “La raó de la Terra”, de Vicent Pellicer; de paisatge local de l’Ametlla de Mar, amb un total, també, de quatre guanyadors i on ha guanyat la imatge presa per Fidel Margalef i anomenada “Mar i Cel”; d’Activitat Humana, amb tres premiats i on la imatge guanyadora ha estat “L’home del barret” de Francesc Xavier Solé.

El concurs també ha premiat a la millor fotografia en blanc i negre, de Josep Curto, la millor foto gastronòmica, d’Abel Borràs, el premi a la creativitat, de Julio Garcia. Finalment, el premi Terres de l’Ebre ha estat per “Colapse” de Ramon Llorenç, de Sant Carles de la Ràpita. 

Darreres notícies