WhatsApp Image 2020-03-18 at 17.35.51

L’Ajuntament de Deltebre aprova noves mesures per ajudar a les famílies, empreses i comerços del municipi

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Deltebre s’ha reunit online per tal de prendre nous acords per pal·liar els efectes que el COVID-19 està causant a l’economia dels veïns i veïnes de Deltebre. D’aquesta manera, des del govern municipal s’han aprovat 10 noves mesures que s’afegeixen a les ja anunciades 12 mesures que es van donar a conèixer el passat diumenge.

Entre les novetats aprovades aquesta mateixa tarda destaca la modificació del calendari fiscal de l’Ajuntament de Deltebre, el qual endarrereix el pagament dels impostos previstos en aquest primer semestre de l’any. A la vegada, des del govern municipal també s’ha anunciat que es deixaran de cobrar els preus públics relacionats amb l’escola de música municipal i l’escola bressol durant els seus dies de tancament.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “en un context com l’actual, des de les administracions hem de cercar les fórmules idònies per descongestionar l’economia dels veïns i veïnes que estan vivint una situació de crisi com a conseqüència de la paràlisi del COVID-19”.

A banda d’aquesta novetats, també s’ha acordat la suspensió de tots els procediments de cobrament iniciats per la via executiva a través de BASE i que fan referència al municipi, la ratificació de la derogació de tots els terminis administratius de l’Ajuntament de Deltebre, la supressió del mercat municipal del dijous i el tancament de la deixalleria i del pàrquing d’autocaravanes. Alhora, es preveu la creació d’un servei d’acompanyament a les empreses, comerços i veïns i veïnes per acollir-se a les diferents ajudes que les altres administracions estan anunciant durant aquests darrers dies.

Soler ha explicat que “estem davant d’una situació excepcional que necessita de mesures excepcionals i d’ajudes efectives que ens permetin veure la llum en un municipi que, amb el Glòria i el COVID-19, ha estat doblement afectat”. A més l’alcalde també ha detallat que “moltes administracions haurem de modificar el full de ruta establert aquest inici d’any per donar cabuda a les necessitats actuals de la ciutadania i per fer front a la crisi vigent”.

A banda, el govern també ha decidit la creació de la xarxa del petit comerç a domicili per a persones vulnerables i, finalment, s’ha anunciat que en el proper plenari es durà a aprovació la modificació de les bases dels ajuts als tributs locals, d’urgència social i als incentius per a la dinamització econòmica i imatge de poble per tal d’encabir noves línies que permetin donar cabuda a la crisi del COVID-19 i al temporal Glòria del passat mes de gener.

Darreres notícies