Imatge2

Deltebre estrena el Parc Fluvial del Delta per seguir obrin el municipi al riu Ebre

Els veïns i veïnes de Deltebre disposen, des d’aquest mateix dissabte, d’un nou espai verd ubicat a l’entorn del pont Lo Passador. El Parc Fluvial del Delta contempla gairebé 6.000m2 i, segons l’alcalde de Deltebre, s’emmarca amb l’objectiu de dignificar i valoritzar uns terrenys que han estat infrautilitzats durant molts anys i que des del govern municipal volem impulsar per tal que esdevingui un espai estratègic i dinamització turística i econòmica”.

L’obertura d’aquest emplaçament s’ha realitzat telemàticament a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Deltebre i ha comptat, a banda de l’alcalde de Deltebre, amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, i l’antic propietari de l’embarcador de La Cava, José Castells, però més conegut com José “del pas”.

De fet, en aquest parc es ret homenatge a les barcasses que al seu moment unien els dos municipis de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Així, Soler ha remarcat que “amb aquest nou emplaçament mirem al Deltebre del futur, però també posem en valor el nostre passat i la nostra història patrimonialitzant una barcassa que esdevindrà, en el marc del Parc Fluvial del Delta, un escenari”. A banda de la pròpia barcassa, al Parc també hi ha un plafó explicatiu de la història de les barcasses.

Aquesta actuació ha tingut un cost econòmic de 215.663€, i ha comptat amb una subvenció per part de la Diputació de Tarragona que ha ascendit a 160.000€. En aquest sentit, en la seva intervenció telemàtica, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, qui espera que la ciutadania pugui gaudir ben aviat d’aquesta infraestructura en què l’ens supralocal ha col·laborat econòmicament, ha destacat que “aquest nou parc és la mostra de la vostra resiliència, la vostra empenta després dels estralls del Glòria, que vaig poder copsar al costat del vostre alcalde, i la vostra empenta de molts anys en defensa del riu, dels conreus i de la vostra vida en aquest espai natural tan impressionant.”

Finalment, l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, ha posat en valor “la unió existent entre els dos municipis” i ha destacat que “aquesta unió ens ha de permetre treballar conjuntament per assolir els nostres objectius com a municipis i com a Delta de l’Ebre”. Finalment, José Castells ha volgut agrair a l’Ajuntament de Deltebre, i al seu alcalde, per aquesta acció.

Desenvolupament de l’entorn del Passador       
El Parc Fluvial del Delta és un pas més en la dinamització dels terrenys dels terrenys ubicats a l’entorn de pont Lo Passador, que va començar l’octubre de 2018 amb la inauguració del Centre Fluvial del Delta. L’alcalde ha recordat que aquests terrenys, sobre els quals s’ha realitzat el Parc Fluvial del Delta, han estat cedits per l’INCASOL a cost cero gràcies a les gestions del govern municipal, uns terrenys que l’any 2013 es valoraven en 277.000€.

Darreres notícies