WhatsApp Image 2020-05-27 at 22.24.05

Deltebre obrirà un espai de reactivació Socioeconòmica per facilitar tràmits de famílies i empreses

La sessió plenària del mes de juny de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcada per l’aprovació de les bases d’ajuts destinades a ajudar a les famílies més vulnerables i als comerços, autònoms i empreses del municipi.

En el cas del teixit empresarial, s’habilita una dotació econòmica de 220.000€ que complementarà les suspensions tributàries per part de l’Ajuntament de Deltebre. D’aquesta manera, i atenent als diferents supòsits a causa de l’impacte de la crisi, el teixit econòmic de Deltebre podrà beneficiar-se de fins a 3.000€ en incentius a través de la suma d’ajuts directes i descomptes dels tributs municipals com la supressió del preu de l’ocupació de la via pública, la taxa d’escombraries comercials, l’IBI comercial, la quota de lloguer, etc. Al mateix temps, i per promoure la obertura de negocis, des de l’Ajuntament també s’ha suspès la taxa d’obertura d’establiments comercials.

Pel que fa als ajuts socials, es doblarà l’import dels ajuts d’urgència social, que passarà a tenir una dotació econòmica de 40.000€, i també es reforcen les bases dels ajuts als tributs locals que disposen d’una dotació de 120.000€, incorporant les casuístiques de la COVID-19 i del pas del temporal Glòria i flexibilitzant els índexs de referència, de manera que més veïns i veïnes es puguin acollir a les ajudes per al pagament dels impostos municipals.

En aquesta línia d’ajuda a les famílies més desafavorides i de dinamització de l’economia local, també neix l’EuroDelta, com a moneda de Deltebre. Per a la seva creació es dotarà una partida inicial de 120.000€ que derivarà en monedes de 5, 10 i 20 eurodeltes que es podran bescanviar en la xarxa de comerç local adherida. Una moneda amb la doble vessant d’ajudar a les famílies i dinamitzar l’economia local i comerços de proximitat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “estem davant de les bases d’ajuts més ambicioses de la història del municipi i que ens han de permetre ajudar i donar suport a les famílies més vulnerables, així com també als comerços, a les empreses i als autònoms del municipi”. Soler també ha afegit que “per a facilitar el tràmit dels ajuts, des de l’Ajuntament de Deltebre s’habilitarà l’Espai de Reactivació Socioeconòmica on s’atendrà individualment a les persones que així ho sol·licitin”.

L’horari d’atenció, mitjançant cita prèvia, serà els dilluns, dimecres i divendres, de 10h a 14h, i els dimarts i dijous de 16.30h a 19h, i l’oficina s’ubicarà a l’Espai Puntual, al costat de les instal·lacions de l’Ajuntament de Deltebre. Aquest espai entrarà en funcionament a partir del dilluns i des d’aquest mateix dijous les bases ja es podran consultar al web de l’Ajuntament de Deltebre.

Debat centrat en les bases d’ajuts al teixit empresarial           
Gran part del debat del plenari municipal ha estat focalitzat en les bases d’ajuts al teixit empresarial en relació amb la COVID-19 i pel temporal Glòria. En aquest sentit, la regidora d’Acció Comercial i Personal, Ingrid Santiago, ha volgut posat en valor “unes bases que han estat treballades per tal de donar cobertura i resposta al context de paràlisi econòmica que està sofrint el teixit econòmic del municipi mitjançant uns ajuts i incentius que s’estudiaran a partir de la casuística de les empreses i amb l’objectiu que ningú quedi enrere”. 

Per la seva banda, la representant d’ERC Deltebre, Laura Fabra, ha explicat que “des del grup d’ERC estàvem satisfets quan veure els ajuts però, una vegada analitzats, creiem que s’haurien de modificar les bases per tal que el teixit econòmic pugues optar a una quantia econòmica major”.

Al seu torn, el portaveu del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha destacat que “aquestes no són les bases que plantejaríem des del grup socialista, però en tot cas, i com que tenen la voluntat d’ajudar als sectors econòmics, no ens oposarem”.

Totes les bases s’han aprovat per unanimitat, exceptuant els tributs d’ajuts al teixit empresarial, per majoria absoluta amb el vot favorable d’Enlairem Deltebre i les abstencions d’ERC Deltebre i PSC Deltebre, i les bases de l’EuroDelta, també per majoria absoluta, amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i ERC Deltebre, i l’abstenció de PSC Deltebre.  

Darreres notícies