WhatsApp Image 2020-06-02 at 10.35.06 (1)

Inversió de més d’1.100.000€ per a reformar la xarxa elèctrica de Deltebre i millorar-ne el servei

Endesa, conjuntament amb la filial Elèctrica del Ebro i l’Ajuntament de Deltebre, està invertint més d’1,1 MEUR per a reformar integralment part de les infraestructures elèctriques de Deltebre amb l’objectiu no només de reduir-ne el seu impacte visual i d’integrar-les en l’entorn urbà sinó, sobretot, d’incrementar la qualitat i la continuïtat del servei als clients i veïns d’aquest municipi del Baix Ebre. Els treballs, que s’executen en dues fases i engloben múltiples actuacions.

En aquesta fase, la Companyia destina 195.000 euros per a reformar dos centres de transformació i renovar una línia de mitjana tensió ubicada a la urbanització Riumar, amb l’objectiu de tancar el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica, imprescindible per tal que, en cas de puntes de demanda o d’una incidència en el servei, la xarxa es pugui alimentar per vies alternatives i minimitzar, així, el temps d’interrupció del subministrament als clients. A més de garantir el ràpid restabliment del servei en cas d’eventual incidència, es redueixen els temps de maniobra i es faciliten les tasques de manteniment.

Eléctrica del Ebro, filial d’Endesa a Tarragona, també invertirà enguany més de 303.000 euros a Deltebre. D’aquesta manera, es desmantellaran un total de 1.300 metres d’una línia aèria ubicada al nucli urbà del municipi per a traçar-ne una de nova de subterrània, així com es reformaran 4 centres de transformació i se substituirà el cablejat convencional per un de cable trenat. Aquesta darrera actuació representa una reducció important de les mides i de l’amplitud física de la línia, alhora que dota el municipi d’una renovada xarxa més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. Aquest cable, a més, és de secció més elevada, la qual cosa permet augmentar la capacitat de transport de la línia.

Aquestes dues inversions se sumen als 620.000 euros que prèviament -de 2017 fins a 2019, en una primera fase- s’havien destinat al municipi. Llavors, es van desmantellar gairebé tres quilòmetres de tres trams diferents d’una línia aèria de mitjana tensió que travessava zones concorregudes com el camp de futbol. També es va construir una nova línia subterrània de 2,6 quilòmetres de longitud amb l’objectiu d’incrementar la seguretat i la garantia del servei als clients i millorar la integració de les infraestructures elèctriques. Per tal de poder desmuntar aquests tres trams, es va reformar i incrementar la tensió d’explotació fins a 25 kV de quatre centres de transformació ubicats al Carrer Girona. Aquest canvi de tensió, juntament amb les noves línies subterrànies, va permetre efectuar el tancament d’una anella elèctrica a 25 kV amb la col·laboració del consistori, fet que reverteix en majors garanties a l’explotació de la zona. A més, també es van instal·lar dos centres de transformació nous.

El total de la reforma, que beneficia de manera directa 7.495 veïns de Deltebre, forma part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric a les Terres de l’Ebre, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Darreres notícies