La web Deltebre.Cat frega el 100% de puntuació del Segell Infoparticipa, el qual valora la qualitat i la transparència de la comunicació local

10 de Juny de 2020

L’Ajuntament de Deltebre ha rebut la distinció del Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona i que valora la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. En aquest sentit, la web de l’Ajuntament de Deltebre ha obtingut una puntuació del 96% havent complert amb 46 dels 48 indicadors que es valoren.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el nostre compromís amb la transparència i amb les dades obertes és més que notori i des del govern municipal treballem per seguir innovant i oferir noves eines que permetin facilitar l’accés a la informació pública per part de la ciutadania”. En aquesta línia, Soler ha recordat que Deltebre va ser el primer ajuntament del territori en oferir les sessions plenàries i les rodes de premsa en streaming, i pioner en el sistema de notificacions WhatsApp.  

En el cas de la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre, aquesta compta amb un apartat de transparència que presenta informació relativa als sous dels càrrecs electes i les seves declaracions de béns i activitats, convenis signats, factures, execució del pressupost, contractes i diversa informació relativa del dia a dia del propi ajuntament, i de la seva situació econòmica.

A hores d’ara, des de l’Ajuntament de Deltebre s’està treballant per ampliar el contingut de la pàgina web, així com també amb un nou redisseny. El regidor d’Atenció i Participació Ciutadana, Transparència i Joventut, Andreu Curto, ha detallat que “ens estem esforçant dia a dia per oferir una informació pública de qualitat”. Curto ha afegit que “cal que la població sàpiga en tot moment a què es destinen els seus impostos i quina tasca desenvolupem com a servidors públics. Una ciutadania ben informada, és una ciutadania empoderada”.

El Segell Infoparticipa és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya. Aquest any el premi arriba a la seva setena edició i s’han ampliat els requisits per tal d’obtenir aquesta distinció i, més enllà de la informació, també s’ha valorat la seva accessibilitat a la web, atenent als criteris establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la pròpia universitat.     

Els comentaris estan tancats.