WhatsApp Image 2020-09-16 at 22.34.10

Deltebre vol ampliar el mercat de pisos de lloguer amb el reglament d’habitatges desocupats

El plenari del mes de setembre de l’Ajuntament de Deltebre ha estat marcat per l’aprovació, per unanimitat, del Reglament d’habitatges desocupats. Aquest reglament ha de permetre fomentar la incorporació al mercat de lloguer de nous habitatges que a dia d’avui no estan habitats.

En total, la tinenta d’alcaldia de #DeltebreEficient, Elisabeth Tomàs, ha explicat que a Deltebre hi ha més de 800 habitatges buits, entre pisos i cases, i per això “necessitem d’un reglament que ens faciliti incorporar aquests habitatges al mercat de lloguer actual”. Cal esmentar que la majoria d’aquests, un 80%, provenen de grans tenidors i que es cobrarà un recàrrec de l’IBI del 50%. El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “les dades encara reforcen més la necessitat d’aquest reglament i per això celebrem aquesta proposta”.

El plenari, entre d’altres qüestions, també ha aprovat la modificació de les bases de l’EuroDelta, com també el Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament. A banda, també es van posar les bases del futur reglament del Marketplace del Delta, i els dies de festa local de l’any 2021: el 20 de maig i el 16 d’agost.

Per altra banda, el plenari també va aprovar les següent mocions:

  • Moció per a la suficiència dels ens locals, subscrita pels tres grups municipals i, per tant, aprovada per unanimitat
  • Moció d’ERC Deltebre per retirar els honors a Joan Carles I per reprovar l’actuació del govern espanyol en la seva fugida, aprovada amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre, ERC Deltebre i l’abstenció del PSC Deltebre
  • Moció d’ERC Deltebre de posicionament en contra de la pròrroga o ampliació de les concessions de les autopistes AP2 i AP7, aprovada per unanimitat
  • Moció d’ERC Deltebre de denúncia de l’espionatge polític i per demanar aclarir els fets del “Catalangate”, aprovada també per unanimitat
Darreres notícies