WhatsApp Image 2020-09-28 at 19.51.35 (1)

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre mostra el seu rebuig a la sentència que inhabilita al president de la Generalitat de Catalunya

L’Ajuntament de Deltebre ha celebrat una sessió plenària extraordinària per aprovar per unanimitat, amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i ERC Deltebre, una proposta d’alcaldia de rebuig a la dedició del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra basada en la moció de l’AMI.

El plenari s’ha realitzat a l’exterior de l’Ajuntament de Deltebre, amb les mesures de seguretat corresponents, i una vegada ha finalitzat la concentració que s’havia convocat a les 19 hores i on el propi alcalde, i també president de l’Associació Catalana de Municipis, ha fet lectura del manifest de l’ACM.

En el transcurs del plenari, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “la democràcia, la llibertat i l’anhel de tota una població no es pot inhabilitar, menys encara per una pancarta que demana allò que tots desitgem: que les persones preses i exiliades tornin a casa”. Soler ha destacat que “l’únic que pot inhabilitar un president és la ciutadania a les urnes mitjançant la democràcia, i no els jutges”.

El portaveu d’ERC Deltebre, Joan Alginet, ha qualificat aquesta situació “d’escàndol i de greu irresponsabilitat”. Alginet ha afirmat que “aquesta sentència és un atac directe sense precedents cap al president de la Generalitat de Catalunya i cap a la llibertat d’expressió, i encara es magnifica més atenent l’actual context de pandèmia”.

El plenari ha comptat amb la presència del grup d’Enlairem Deltebre i el grup d’ERC Deltebre.  

Darreres notícies