WhatsApp Image 2020-10-20 at 11.57.10

Deltebre instal·larà més de 1.100 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals per fomentar l’estalvi energètic

El govern municipal ha presentat en roda de premsa els diferents punts que es debatran a la sessió plenària d’aquest mes d’octubre. Una sessió que vindrà marcada per la licitació del contracte d’instal·lació de 1.127 plaques fotovoltaiques que han de permetre generar, durant els 12 anys de contracte, un estalvi econòmic de més de 42.000€ en la factura de la llum i 76.000kg anuals de reducció d’emissions.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “aquesta és una acció que ha de marcar un punt d’inflexió en el nostre compromís de neutralitzar l’emergència climàtica al municipi, i que s’emmarca en la resta d’actuacions que des de l’Ajuntament de Deltebre iniciarem en breu com és el cas de l’Agenda d’Acció Climàtica”.

Les plaques fotovoltaiques s’ubicaran als següents equipaments: Centre Esportiu del Delta, Biblioteca Delta de l’Ebre, Ajuntament de Deltebre, Espai de Serveis Municipals, Escola Sant Miquel, Escola Riumar i Escola Assumpció. La inversió econòmica prevista és de 432.000€, la qual s’assumirà per part de l’empresa en primer moment i que l’Ajuntament de Deltebre anirà sufragant a través de l’estalvi econòmic que suposarà la instal·lació des les plaques. Cal dir que, a més a més, l’Ajuntament de Deltebre podrà vendre l’energia produïda que no es consumeixi a les instal·lacions.

El regidor de Polítiques Ambientals i Imatge de Poble, Joan Lucas, ha afirmat que “des del govern municipal no solament fomentem la instal·lació de l’autoconsum particular a través de bonificacions en les ordenances fiscals, sinó que també en volem ser exemple”.

Finalment, el govern municipal també durà a aprovació el reglament del Marketplace, la botiga online del Delta de l’Ebre que permetrà que la ciutadania pugui realitzar les compres del producte local i de proximitat, de restauració i pacs d’activitats del sector turístic a través d’una plataforma web que s’està dissenyant i programant des de l’Ajuntament de Deltebre. En aquest cas, la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “aquesta plataforma neix amb la finalitat de donar suport i dinamitzar el comerç local del nostre municipi mitjançant el comerç electrònic”.

En la sessió plenària de l’Ajuntament de Deltebre del mes d’octubre també es durà a aprovació una modificació de crèdit per impulsar el canvi d’enllumenat a LED, la millora de la imatge de poble i una part dels arranjaments dels desperfectes causats pels aiguats del 2018, una vegada rebut l’import provisional de la subvenció per part de la Generalitat.

La roda de premsa de presentació dels punts del plenari s’ha realitzat al nou espai polivalent exterior del Centre Esportiu del Delta de 1.000m2, el qual es posarà en funcionament en breu i permetrà la realització d’activitats esportives a l’exterior tot garantir la distància de seguretat i les diferents mesures restrictives derivades de la pandèmia. La inversió d’aquesta actuació ha fregat els 26.000€.

En el transcurs de la roda de premsa, Soler també ha anunciat que la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, també assumirà la direcció del Centre Esportiu del Delta ja que el responsable del centre, Marc Bertomeu, ha deixat d’exercir aquestes funcions per qüestions personals.

Darreres notícies