Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

L’Ajuntament de Deltebre aprova el reglament per projectar la botiga online del Delta

La sessió plenària del mes d’octubre ha estat marcada per l’aprovació de diferents punts que donen compliment al Pla de Reactivació Socioeconòmica de Deltebre i que ajuden a neutralitzar l’emergència climàtica. En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “tot i el context d’adversitat actual, des de l’Ajuntament de Deltebre seguim treballant incansablement i en positiu per impulsar el nostre municipi i engegar accions que marquin un punt d’inflexió, com les aprovades en aquest plenari”.

Un d’aquests punts, votat favorablement per unanimitat, ha estat el projecte d’instal·lació de 1.127 plaques fotovoltaiques en set equipaments municipals: Centre Esportiu del Delta, Biblioteca Delta de l’Ebre, Ajuntament de Deltebre, Espai de Serveis Municipals, Escola Sant Miquel, Escola Riumar i Escola Assumpció.

Les plaques fotovoltaiques han de permetre generar, durant els 12 anys de contracte, un estalvi econòmic de més de 500.000€ en la factura de la llum i 912.000kg de reducció d’emissions. La inversió econòmica prevista és de 432.000€, la qual s’assumirà per part de l’empresa en primer moment i que l’Ajuntament de Deltebre anirà sufragant a través de l’estalvi econòmic que suposarà la instal·lació des les plaques. Cal dir que, a més a més, l’Ajuntament de Deltebre podrà vendre l’energia produïda que no es consumeixi a les instal·lacions.

El regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha qualificat aquest projecte “d’ambiciós” i ha detallat que “és conseqüència del nostre compromís assumit per neutralitzar l’emergència climàtica i per incentivar accions que caminin en la cerca de la millora de la sostenibilitat i eficiència”.

El portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “totes les administracions estem cridades a fer gestos compromesos per salvaguardar el planeta, i aquest projecte és un pas important ja que a més a més també estalviarà consum energètic”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha explicat que “estic totalment d’acord amb el compromís per neutralitzar l’emergència climàtica” i ha proposat, a la vegada, la instal·lació de gespa artificial en algunes dels equipaments verds o noves actuacions del govern municipal.

El plenari també ha servit per aprovar, per unanimitat, el reglament i l’ordenança del Marketplace, el qual projecta la botiga online del Delta tot incorporant comerços de serveis, de restauració i del sector turístic. En la mateixa línia, també s’ha aprovat, per unanimitat, l’ordenança de Cartelleres Electròniques. Dos accions que s’emmarquen en el Pla de Reactivació Socioeconòmica que s’està desenvolupament des de l’Ajuntament de Deltebre per fer front als efectes de la pandèmia i del temporal Glòria.  

Però a banda d’aquest, l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat una modificació de crèdit que, entre d’altres partides que reforcen la imatge de poble, també s’ha creat una doble partida d’acció pública, social i educativa COVID-19, dotada globalment amb 60.000€, que per una banda té l’objectiu d’encabir les diferents despeses relacionades amb la pandèmia, com per exemple la desinfecció de carrers, espais públics i comerços, com també per sufragar les despeses que afecten a les escoles municipals i no siguin assumides pel departament d’Educació. Aquesta modificació ha estat aprovada amb el vot favorable d’Enlairem Deltebre, i l’abstenció d’ERC-Més Deltebre i PSC Deltebre.

La modificació de crèdit també permetrà l’adequació dels pluvials del carrer Àliga Pescatera i del Passeig Marítim, la millora de la imatge de poble, reforçant per una banda el canvi d’enllumenat a LED, com també la incorporació de reg automàtic en espais municipals.

Mocions presentades al plenari municipal
Pel que fa a les mocions, les dues presentades per ERC-Més Deltebre, han estat rebutjades pel plenari municipal. En el cas de la moció de construcció d’un SkateParc, aquesta ha comptat amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre i el vot favorable d’ERC-Més Deltebre i el PSC Deltebre. Pel que fa la moció per impulsar un pla municipal d’estalvi i regulació de l’ús de l’aigua, aquesta ha tingut el vot contrari d’Enlairem Deltebre i el vot favorable d’ERC-Més Deltebre i el PSC Deltebre.

El plenari municipal del mes d’octubre també ha servit  per donar compte de la presa de possessió de la nova regidora d’ERC, Nicoleta Autu. La nova regidora substitueix a Rafa Flores, qui va renunciar a l’acta de regidor en el plenari del mes de setembre.