WhatsApp Image 2020-11-04 at 23.35.57

El plenari de Deltebre aprova el pressupost per unanimitat de tots els grups polítics municipals

En la sessió plenària també s’han aprovat les noves bases d’ajuts per a les empreses afectades pel tancament de la segona onada de la COVID-19, les quals rebran com a mínim 500€ d’ajuts directes que poden arribar fins a 800€

El plenari també ha donat resposta a les prescripcions de l’informe emès per Costes de l’Estat per validar així l’aprovació del POUM de Deltebre

La sessió plenària del mes de novembre de l’Ajuntament de Deltebre, celebrada telemàticament, ha estat centrada en l’aprovació del pressupost 2021, les ordenances fiscals i la resposta a Costes de l’estat incorporant les seves prescripcions en relació amb el POUM de Deltebre. Tres temes estratègics que marquen present i futur del municipi, i que també han estat acompanyats per l’aprovació de les bases dels ajuts per a les empreses afectades pel tancament de la segona onada de la COVID-19.

En aquest últim cas, les bases s’han aprovat d’urgència i suposen uns ajuts directes mínims de 500€, que poden arribar a 800€, a les empreses afectades per les noves restriccions derivades de la pandèmia de la COVID-19 fins al 14 de desembre. Aquestes ajuts s’afegeixen a les convocatòries d’ajuts de la COVID-19, que ja han beneficiat a més de 165 empreses, i també a la diferents suspensió de tributs com la llicència d’obertures i la taxa d’ocupació de la via pública de bars i restaurants.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “més que mai hem d’estar al costat de la ciutadania i dels sectors econòmics, per aquest motiu aprovem unes noves bases d’ajuts directes d’entre 500€ i 800€ a les empreses afectades per la segona onada de la pandèmia”. Les empreses poden començar a presentar les seves sol·licituds a partir d’aquest dijous a l’espai de Reactivació Socioeconòmica, amb atenció individualitzada i amb cita prèvia al telèfon 622015070.

Un pressupost centrat en més ajuts per a la reactivació i la imatge de poble          
El pressupost 2021, aprovat per unanimitat per tots els grups municipals, es centra en dos eixos, la reactivació socioeconòmica, amb un clar enfortiment dels ajuts per a les famílies i empreses, que augmenten en un 49% respecte l’any anterior, i també en el manteniment i la inversió en imatge de poble, que reforça la partida destinada a l’arranjament de carrers i camins rurals, l’adequació de voreres, el canvi a LED i la instal·lació de nou enllumenat, entre d’altres.

Paral·lelament, el pressupost també contempla nous equipaments com el Centre Cultural del Barracot, l’entorn del camp de l’Aube i la millora de l’entorn del Centre Esportiu del Delta. En el cas d’activitats per enfortir la cohesió social, i a banda de les partides sectorials que mantenen la seva aportació respecte l’any anterior, s’aplica una contenció del 10% en aquelles relacionades amb festes i grans activitats. En tot cas, si finalment es poden materialitzar, es reforçaran per tal que aquestes es puguin celebra amb les condicions òptimes.

El portaveu del govern municipal, Andreu Curto, ha explicat que “estem davant d’un pressupost que segueix prioritzant tots aquelles pilars que hem reforçat durant tots aquests darrers any, com són el cas de la imatge de poble i la projecció de Deltebre, però també posa especial èmfasi amb els ajuts per a la reactivació socioeconòmica, sent el pressupost de la història de Deltebre amb més ajuts per a les famílies i empreses”.

El portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha explicat el seu vot a favor “com un gest de responsabilitat per part del principal grup de l’oposició ja que en un moment com l’actual, marcat per la pandèmia, es necessita donar confiança a la ciutadania i caminar junts anant cap a la mateixa direcció”.  

El representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha destacat que “aquests són uns pressupostos oberts i flexibles, que contempla diferents escenaris atenent a l’evolució de la pandèmia, i és per aquest motiu que mereixen un vot de confiança per part del nostre grup”.

Aprovació de les ordenances fiscals       
En el cas de les ordenances fiscals, aprovades amb el vot favorable d’Enlairem Deltebre i el PSC Deltebre, i l’abstenció d’ERC-Més Deltebre, cal destacar la suspensió de totes aquelles taxes, fins al 30 de juny de 2021, referents a la reactivació socioeconòmica com són el cas de la llicència d’obertura d’establiments i la taxa d’ocupació de la via pública de bars i restaurants. De fet, amb aquesta suspensió, els bars i restaurants estaran 21 mesos sense pagar aquesta taxa. Al mateix temps, es congelen els tributs municipals i s’ajusten algunes ordenances per tal d’adaptar-se a la realitat de Deltebre com la de la Plusvàlua o la del Centre Esportiu del Delta. També es segueix fomentant, des del consistori, l’autoconsum d’energia verda amb bonificacions a l’IBI i vehicles menys contaminants.

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat la resposta a l’informe emès per Costes de l’Estat en relació amb l’aprovació del POUM Deltebre. A partir d’aquesta aprovació, el servei de Costes disposarà de dos mesos per emetre l’informe d’aprovació final.

Finalment, també s’ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada per ERC-Més Deltebre per mostrar el rebuig a la invasió de competència que suposa la Llei espanyola de Bombers.

Darreres notícies