Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

L’Ajuntament de Deltebre inicia la redacció de l’Agenda d’Acció Climàtica

L’Ajuntament de Deltebre ja ha començat a treballar amb la redacció de l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre 2030, la qual ha d’esdevenir el full de ruta de l’administració per assolir el compromís de  neutralització de l’emergència climàtica durant els propers 10 anys.

En la reunió ha participat en regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, el qual ha destacat que “hem de ser conscients que la nostra generació té l’oportunitat i la capacitat de reconduir l’emergència climàtica, és per aquest motiu que hem d’apel·lar a la responsabilitat col·lectiva per contribuir a la millora de la sostenibilitat”.

L’Agenda d’Acció Climàtica si bé planificarà els deu propers anys, també posarà èmfasi en accions a curt i mig termini per aplicar durant els primers anys. De fet, Lucas ha esmentat que “el compromís ciutadà ha de venir acompanyat d’accions tangibles per part de les administracions públiques, i és en aquest context on s’emmarca l’Agenda d’Acció Climàtica de Deltebre i el conjunt d’actuacions que estem duent a terme a hores d’ara”. Cal recordar, en aquest sentit, que tot just fa un mes es va presentar el projecte d’instal·lació de més de 1.100 plaques fotovoltaiques en set equipament municipals. Un projecte que permetrà estalvia més de 500.000€ en la factura de la llum i 920.000kg d’emissions al llarg dels 12 anys de durada del contracte.

En qualsevol cas, els primers treballs de l’Agenda d’Acció Climàtica consistiran en la implementació d’un cronograma d’actuació i la corresponent metodologia i recollida d’informació per iniciar els treballs que han de dotar de contingut aquest full de ruta. Cal esmentar que el procés d’elaboració també comptarà amb participació ciutadana per tal que els veïns i veïnes puguin fer les serves aportacions en l’Agenda d’Acció Climàtica.