WhatsApp Image 2020-11-24 at 20.18.30

El plenari de Deltebre rebutja l’Estratègia Delta del govern de l’estat espanyol, conjuntament amb la resta d’ajuntaments del Delta i les Comunitats de Regants

L’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb la resta d’ajuntaments adherits a la Taula de Consens pel Delta i els juntes de govern de les Comunitats de Regants, ha convocat una sessió plenària extraordinària per rebutjar l’Estratègia Delta que el govern de l’estat espanyol, a través del ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, va presentar als integrants de la Taula de Consens, conjuntament amb altres agents del territori, durant la setmana passada.

L’estratègia ha estat qualificada com una autèntica decepció ja que no només no s’incorporen les propostes consensuades al Pla Delta, sinó que a més a més va en contra de premisses fonamentals com el manteniment de la morfologia. De fet, l’Estratègia Delta, entra d’altres mesures, condemna al Delta de l’Ebre a seguir perdent metres de línia de costa. En concret la proposta defineix un retrocés de 500 metres a la platja de la Marquesa 0 450 metres a la platja de l’Alfacada.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “després de tants i tants d’anys d’inacció pública no podem acceptar un retrocés de la línia de costa”. Soler ha afirmat que “aquesta és una línia vermella que no estem disposats a assumir ja que seria una derrota per part del territori, per part dels veïns i veïnes que viuen a Deltebre i al Delta de l’Ebre”. L’alcalde de Deltebre ha explicat que “esperem que aquesta proposta es pugui reconduir i pugui ser consensuada tot escoltant i posant en valor el Pla Delta com a document d’acció que vehicula de manera transversal les reivindicacions del territori que s’han de veure plasmades en aquesta Estratègia de l’Estat”.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC- Més Deltebre, Joan Alginet, ha destacat que “aquesta proposta ens sembla un insult. Tots tenim a la memòria les imatges del temporal Glòria, tenim un Delta malalt que necessita una intervenció contundent de manera urgent”. Alginet ha conclòs manifestat que “els 3.900.000€ que es destinen al Delta són una burla per al territori”.

Finalment, el regidor del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha subratllat que “la meva estima pel Delta és igual o més que tots i totes vosaltres”. Ferré ha afegir que “entenem que l’Estratègia Delta és de mínims i que el Pla Delta és de màxims, per això s’haurien de tornar a reunir per cercar el punt mig entre els dos documents ja que s’hauria d’escoltar a la gent del territori”. 

La moció ha estat aprovada per majoria absoluta amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i ERC-Més Deltebre, i l’abstenció del PSC Deltebre. La sessió plenària extraordinària de l’Ajuntament de Deltebre s’ha celebrat de manera telemàtica i només ha comptat amb aquest punt a l’ordre del dia.

Darreres notícies