Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

L’Ajuntament de Deltebre consolida les bases d’ajuts i subvencions per aquest any 2021

La sessió plenària del mes de desembre de l’Ajuntament de Deltebre estarà conformada per un ordre del dia amb 38 punts, posant èmfasi amb la consolidació de les bases d’ajuts a la dinamització econòmica i a les persones que està impulsant l’Ajuntament de Deltebre durant aquests darrers anys, com també a les bases de subvencions dirigides a les entitats. 

A la vegada, el govern municipal també proposarà al plenari el nomenament de la Síndica de Greuges i del Jutge de Pau. En el primer cas, la figura recaurà en Rosa Vandellós, mestra de professió, ha estat regidora d’Ensenyament del primer Ajuntament de Deltebre, diputada al Parlament de Catalunya pel grup del PSC, directora de l’Escola de Riumar, Jutgessa de Pau, etc. Soler ha destacat que “amb el nomenament de la Síndica de Greuges donem compliment a un dels punts dels nostre programa de govern amb l’objectiu de seguir dotant de més transparència a la nostra gestió municipal”. Soler ha detallat que “la Síndica ha d’esdevenir una defensora de la ciutadania davant del propi funcionament de l’administració local i així preservar les inquietuds i queixes ciutadanes”.

Pel que fa al Jutge de Pau, es proposarà que aquesta funció la desenvolupi l’extinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Deltebre, Salvador Bertomeu. Bertomeu ha estat vinculat en l’associacionisme del municipi i sempre ha tingut una forta vocació pel servei públic i per l’atenció i cura de la ciutadania. Soler ha explicat que, en el cas que el plenari valori positivament les propostes, es farà la corresponent presentació tant de la Síndica de Greuges com dels Jutge de Pau.

Paral·lelament, el plenari debatrà l’aprovació de fins a 13 bases d’ajuts i subvencions relacionades en l’àmbit social, l’àmbit econòmic i el teixit associatiu. Respecte l’any anterior, la dotació econòmica global d’aquests conceptes s’incrementa al voltant de 90.000€, un 22% més. Però, en el cas dels ajuts socials i econòmics, la dotació augmenta en un 62%. Com a novetats, cal destacar que com a primera vegada es crearan unes bases per a les entitats protectores en defensa dels animals, per tal de consolidar la prestació que reben per part de l’Ajuntament de Deltebre.

Finalment, el govern municipal també durà a aprovació del plenari municipal una moció per a la lluita per l’eradicació de la violència de gènere i els feminicidis. En aquest sentit, tal com ha detallat la regidora d’Igualtat i Gènere, i Foment Cultural, Anna Giménez, “aquesta moció s’emmarca en el nostre compromís de seguir aplicant les polítiques de dones que estem desenvolupant amb el Consell Municipal de Dones, i de visualitzar les dones grans i el ciberassetjament”.