Imatge 2

El plenari aprova la proposta de Rosa Vandellós com a Síndica de Greuges i Salvador Bertomeu com a Jutge de Pau

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha celebrat la seva sessió plenària del mes desembre, la qual ha comptat amb 38 punts i ha servit per nomenar a Rosa Vandellós com a Síndica de Greuges, primera vegada que s’implementa aquesta figura al municipi, i Salvador Bertomeu com a nou Jutge de Pau.

En el primer cas, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la creació de la figura de la Síndica de Greuges marca un punt d’inflexió en la pròpia qualitat democràtica de l’Ajuntament de Deltebre i neix de la voluntat de l’equip de govern d’Enlairem Deltebre per seguir aplicant la transparència en la nostra gestió”. Soler ha detallat que Rosa ens aporta “la il·lusió i la confiança necessàries gràcies al seu bagatge, experiència i formació” i ha volgut donar les gràcies a tota la feina feta durant aquests anys al Jutjat de Pau.  

La regidora d’ERC-Més Deltebre, Laura Fabra, també ha posat en valor la figura de la nova síndica de greuges “per tal de vetllar pel funcionament de l’administració local”. La regidora ha desitjat “sort i encerts en aquesta nova etapa” i ha agraït “la tasca realitzada durant aquests anys com a Jutgessa de Pau”. La proposta ha estat aprovada per unanimitat per tots els grups que conformen el plenari.

Vandellós, mestra de professió, ha estat regidora d’Ensenyament del primer Ajuntament de Deltebre, directora de l’Escola de Riumar, Jutgessa de Pau, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, directora adjunta dels serveis territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre i diputada al Parlament de Catalunya pel grup del PSC.

En el segon cas, i pel que fa al Jutge de Pau de Deltebre, el plenari ha aprovat la proposta de Salvador Bertomeu com a nou Jutge de Pau de Deltebre amb el vot favorable d’Enlairem Deltebre. Soler ha posat en valor la seva “experiència i la seva vocació de servei públic durant tots aquests anys, com també el rigor que sempre ha aplicat en la seva gestió”. En aquest sentit, els dos grups de l’oposició han posat en dubte la imparcialitat del nou Jutge de Pau i per aquest motiu han votat en contra.  

Finalment, el plenari també ha aprovat les 13 bases presentades d’ajuts, incentius i subvencions destinats a les famílies, empreses, autònoms, comerços i entitats de Deltebre. Respecte l’any anterior, la dotació econòmica global d’aquests conceptes s’incrementa al voltant de 90.000€, un 22% més. Però, en el cas dels ajuts socials i econòmics, la dotació augmenta en un 62%. Com a novetats, cal destacar que com a primera vegada es crearan unes bases per a les entitats protectores en defensa dels animals, per tal de consolidar la prestació que reben per part de l’Ajuntament de Deltebre.

Finalment, i en relació amb les mocions:

  • Moció d’Enlairem Deltebre, subscrita per ERC-Més Deltebre, per a la promoció de la lluita per l’eradicació de la violència de gènere i els feminicidis, que ha estat aprovada, a banda dels dos grups que subscriuen la moció, també amb el vot favorable del PSC Deltebre. ´
  • Moció d’ERC-Més Deltebre per a què Deltebre s’adhereixi a la xarxa de viles florides de Catalunya, que ha estat rebutjada amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre i els vots favorables d’ERC i PSC.
  • Moció d’ERC-Més Deltebre per a la reorientació de la nova política agrària comuna, que ha estat aprovada per unanimitat
  • Moció del PSC Deltebre perquè la Generalitat destini els 6 milions d’euros previstos als pressupostos del 2020 per pal·liar els efectes de la regressió i subsidència del Delta de l’Ebre, que ha estat aprovada per unanimitat.
Darreres notícies