Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

L’Ajuntament de Deltebre i la URV posen en marxa la XV edició del curs Dones, Salut i Educació

El passat divendres es va realitzar la primera sessió del curs Dones, Salut i Educació que s’organitza de manera conjunta per part de l’Ajuntament de Deltebre i de la Universitat Rovira i Virgili. Enguany el curs compleix la seva quinzena edició, amb més d’una trenta de persones inscrites i, a causa de la pandèmia, celebra les primeres sessions de manera telemàtica.

Durant el transcurs de la inauguració del curs, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va remarcar que “el Curs Dones, Salut i Educació́ és un orgull per al municipi de Deltebre i un exemple de com treballar per la igualtat des de la pedagogia, des de l’aprenentatge i des de la convicció́ que apliquem al dia a dia de la gestió́ que realitzem des de l’Ajuntament de Deltebre”. A la inauguració també hi va participar la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls, la regidora de Foment Cultura, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, i la directora del curs, la Dra. Rosa Queral.

En aquest sentit, Carme Valls va felicitar a l’organització “per ser un curs referent a les Terres de l’Ebre”. A més, també va afegir que “la pandèmia ens ha canviat la vida i les dones s’han emportat la pitjor part”, posant com a exemple la violència masclista i també que les dones constitueixen més del 70% de les treballadors del sistema sanitari i social, portant el pes del sistema de cures amb la conseqüència de més risc d’infecció, però també d’esgotament físic i emocional.

La directora del curs, la Dra. Rosa Queral, va detallar que “pretenem promocionar la salut i la coeducació, però al mateix temps animar a les dones i als homes a plantejar-se aquells rols de gènere que els impedeixen créixer com a persones humanes”. Finalment, la regidora Anna Giménez va explicar que “els quinze anys del curs són quinze anys promovent cultura amb l’objectiu que aquesta provoqui canvis i millori la nostra societat i el nostre municipi”.

Enguany el curs comptarà amb més d’una desena de ponències de diferents temàtiques, tot i que es posarà relleu en les qüestions relacionades amb la COVID-19. La primera conferència “Les dones al poder” va anar a càrrec de l’exvicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, la qual va explicar les seves diferents vivències en aquest càrrec així com a la resta de responsabilitats que ha assumit durant la seva trajectòria professional.

El curs està obert a dones i homes de qualsevol edat i formació. Per accedir al curs s’ha de fer una inscripció gratuïta a l’Espai d’Atenció Ciutadania de l’Ajuntament de Deltebre.