WhatsApp Image 2021-01-21 at 20.35.31

Deltebre s’uneix a la declaració de la Taula de Consens i obre la porta a iniciar la defensa legal i mobilitzacions per salvar el Delta de l’Ebre

Tots els ajuntaments que formen part de la Taula de Consens pel Delta (Deltebre, Amposta, Sant Carles de La Ràpita, l’Aldea, Sant Jaume d’Enveja, l’Ampolla i Camarles) i les dues comunitats de regants han convocat un plenari monogràfic aquest dijous per aprovar una declaració que sorgeix un any després del temporal Glòria a causa de la manca d’acció per part de les administracions competents i la manca d’ajudes rebudes.

En aquest sentit, la Taula de Consens segueix denunciant la descoordinació i la manca d’actuacions per part de les administracions en la implementació d’accions de recuperació efectiva i de prevenció de nous escenaris catastròfics, i reclama de manera immediata una nova declaració d’emergència davant dels efectes del nou temporal i la corresponent actuació coordinada entre l’estat i la Generalitat.

A la vegada, la declaració aprovada obre la porta a iniciar la defensa legal del Delta de l’Ebre si segueix la inacció per part de les administracions competents, com també enceta les gestions amb la Comissió Europea per obrir un procediment d’infracció comunitària contra l’administració espanyola i catalana per no adoptar les mesures necessàries per evitar el deteriorament del Delta de l’Ebre.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “les bones paraules i les bones intencions mostrades dies després del temporal han esdevingut, a hores d’ara, ajudes simbòliques que només han convertit l’esperança amb indignació”. En aquest cas, Soler ha exemplificat que actualment i després d’un any no s’ha tingut resposta de la petició de declaració de zona catastròfica, a diferència d’altres territoris on en només una setmana ja s’ha aprovat.

Al mateix temps, l’alcalde ha avançat, en el cas de l’Estratègia Delta plantejada per l’estat i que s’està treballant a hores d’ara, que “en cap cas assumirem el retrocés proposat a línia de costa ja que això seria una derrota com a territori” i que “per aquest motiu, tot i que esperem no arribar a aquest punt, estem i estarem preparats per a mobilitzar-nos per fer sentir la nostra veu i reivindicar la necessitat d’accions per salvar el nostre futur”.

El portaveu d’ERC- Més Deltebre, Joan Alginet, ha destacat que “que aquest no és un fet aïllat que es pugui solucionar amb accions puntuals, estem parlant d’una problemàtica que arrosseguem des de fa més de quaranta anys i per això hem de ser exigents i intransigents davant la resposta d’acció que ens deuen els poders públics”.

El portaveu del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha explicat que “se’ns ha esgotat la paciència i el territori ha dit prou”. Ferré ha afegit que “a hores d’ara no hem de mirar color, ni banderes, hem de defensar el nostre territori tots junts i anar on faci falta”.

Finalment, també l’alcalde ha anunciat que en el proper plenari es durà a aprovació el reglament de creació del Consell de Defensa de #DeltebreTerritori que integrarà els agents i entitats afectades, els propietaris de primera línia de costa i els grups municipals.

Darreres notícies