WhatsApp Image 2021-01-20 at 21.57.22

Deltebre vol reduir l’escletxa digital facilitant la reutilització de telèfons mòbils, ordenadors i tablets

El plenari de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat la creació del banc d’equipaments informàtics reutilitzables per tal que les famílies amb pocs recursos i la gent gran pugui accedir als telèfons mòbils, ordenadors i tablets. Com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, aquest banc “neix amb l’objectiu de donar una segona vida a tots aquells aparells que es renoven, o que a hores d’ara estan en desús, per així cedir-los a les famílies de Deltebre per reduir l’escletxa digital i facilitar que la ciutadania del municipi tingui accés a les noves tecnologies i a la xarxa”.

D’aquesta manera, mitjançant aquest banc informàtic, la ciutadania i empreses podran cedir ordinadors, telèfons mòbils i tablets en bon estat que l’Ajuntament de Deltebre revisarà, adequarà i facilitarà als sol·licitants tot seguint criteris socials. Cal recordar, que a més, l’Ajuntament de Deltebre també disposa d’ajuts a la connectivitat a la xarxa per a les famílies amb menys recursos.

Entre els altres punts destacats cal posar en relleu la proposta de reglament del Consell Municipal de la Salut, un òrgan sectorial de participació per a l’assessorament i la consulta en l’àmbit de la salut entre les entitats, les associacions, la ciutadania i l’Ajuntament de Deltebre. En aquest punt, el portaveu d’Enlairem Deltebre, Andreu Curto, ha explicat que “la pandèmia ha evidenciat les mancances i necessitats de Deltebre en matèria de salut” i ha afegit que “la creació del Consell Municipal de Salut permetrà vehicular les inquietuds de la ciutadania de Deltebre, amb la participació de professionals locals i amb el clar objectiu d’aportar valor i noves propostes per millorar la vida de tothom”.

Entre d’altres, del Consell Municipal de la Salut en formaran part els i les representants de les entitats, associacions i col·lectius amb seu i/o àmbit d’actuació a Deltebre i que tinguin per objecte la promoció de la salut, representants del CAP de Deltebre i també fins a sis professionals de la Salut amb acreditada experiència i valor en el sector.

En el seu torn d’intervenció, el portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha defensat “l’articulació d’àmbits de gestió municipal en base a consells de participació per aprofitar el capital humà del nostre municipi”.

Finalment, el plenari de l’Ajuntament de Deltebre també ha aprovat el cens de locals buits que es crearà amb la finalitat de facilitar l’impuls d’iniciatives emprenedores. En aquest sentit, es crearà una plana web on la ciutadania podrà veure la ubicació i les característiques dels diferents espais disponibles per a lloguer, com també el contacte amb el propietari o la immobiliària corresponent. Cal recordar que l’Ajuntament de Deltebre té suspeses les llicències d’obertura d’establiments des del primer estat d’alarma.

Totes aquestes actuacions s’han aprovat per unanimitat de tots els grups del plenari i s’emmarquen en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Ajuntament de Deltebre, el qual contempla 50 accions que s’estan desenvolupant amb la finalitat d’impulsar el municipi i fer front a les conseqüències derivades del temporal Glòria i de la COVID-19.

Darreres notícies