Imatge

L’Ajuntament de Deltebre aprova el reglament del Consell de Defensa de #DeltebreTerritori

L’Ajuntament de Deltebre ha celebrat aquest dimecres la sessió plenària del mes de febrer, la qual ha estat marcada, entre d’altres qüestions, per l’aprovació per unanimitat del reglament del Consell de Defensa de #DeltebreTerritori, el qual ha de regular la participació i els membres d’aquest òrgan.

En aquest sentit, i banda dels representants dels grups municipals, els Consell de Defensa #DeltebreTerritori estarà conformant per representants de les entitats amb actuació a Deltebre que tinguin l’àmbit de treball amb la defensa del territori. A la vegada, també s’obrirà la porta a persones amb experiència i valor afegit, com també amb empreses relacionades.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha posat en valor la creació del Consell de Defensa de #DeltebreTerritori ja que “ens ha de permetre vehicular les inquietuds dels sectors implicats en la lluita contra la regressió del Delta de l’Ebre, com també ficar coordinar la resposta davant la inacció històrica que està causant que dia rere dia la mar es guanyi terreny”. Soler ha afegit que “la seva posada en marxa, pren més sentit encara amb el Pla presentat pel Govern de l’Estat Espanyol, el qual ens obliga a acceptar un retrocés de la costa que no estem disposats a assumir”

El portaveu d’ERC-Més Deltebre, Joan Alginet, ha explicat que “aquest consell és un instrument més necessari que mai ja que estem en un moment complicat ja que el futur del nostre poble està amenaçat, de manera que tots aquells punts de reflexió, debat i anàlisi han de ser benvinguts des de la pluralitat i transversalitat”.

El representant del PSC Deltebre, Aleix Ferré, ha esperat que “hi hagi més neutralitat a l’hora d’escollir els diferents representants que han de formar part d’aquest òrgan que estem d’acord amb què s’ha de crear”.

Paral·lelament, el plenari també ha aprovat, per unanimitat, la modificació del reglament del cementiri municipal, i l’aprovació de les bases dels premis esports i benestar, les quals tenen com a objectiu premiar als esportistes i entitats esportives de Deltebre que han assolit èxits esportius durant l’any anterior. Aquestes últimes amb el vot favorable d’Enlairem Deltebre i les abstencions d’ERC-Més Deltebre i PSC Deltebre.

Mocions del plenari
En el plenari també s’han dut a aprovació les següents mocions. En primer lloc, una moció subscrita per ERC-Més Deltebre i Enlairem Deltebre en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre, la qual ha estat aprovada amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre i ERC-Més Deltebre, i l’abstenció del PSC Deltebre.

En segon lloc, una moció en suport de l’amnistia, subscrita pels grups d’Enlairem Deltebre i ERC-Més Deltebre, la qual ha comptat amb l’abstenció del PSC Deltebre.

En tercer lloc, una moció d’ERC- Més Deltebre en relació amb la creació de la Comissió Municipal de Patrimoni, que ha estat rebutjada per amb el vot contrari d’Enlairem Deltebre, i els vots favorables del propi partit proposant i del PSC Deltebre.

Finalment, en quart lloc, i com a urgència, els grups d’Enlairem Deltebre i ERC-Més Deltebre han subscrit una moció de suport a Pablo Hasél, la qual ha estat aprovada amb els vots dels dos grups i amb l’abstenció del PSC Deltebre.

Darreres notícies