WhatsApp Image 2021-03-09 at 08.05.16

En breu s’iniciaran les obres de la nova depuradora de Riumar

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, han presentat aquest matí els detalls de la nova depuradora de Riumar, a Deltebre, que es començarà a construir aquest mes de març i que estarà enllestida en un període de 13 mesos.

Calvet ha expressat la seva voluntat de què el Departament de Territori i Sostenibilitat “sigui el departament del Delta de l’Ebre, en quant a la defensa de la integritat del propi delta” i ha dit que “més enllà de les al·legacions al Pla de Protecció de l’Estat i el Pla Hidrològic, hi ha d’haver fets que es concretin en inversions”.

En aquest sentit, ha recordat que la depuradora de Riumar és “una actuació llargament reclamada pels veïns, i un compromís del conseller legítim Josep Rull, que ha de permetre resoldre un dèficit històric del nucli, amb una infraestructura de primera”. A més, ha destacat que es tracta d’una depuradora “pensada no només per a la gent que viu al nucli, sinó per a la que també ve a l’estiu, que pot multiplicar per deu la població habitual”.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït el compromís del departament de Territori “per seguir transformant el municipi de Deltebre amb fets”. L’alcalde ha afegit que “estem davant d’una actuació àmpliament demandada, per part de la ciutadania com també per part de l’Ajuntament de Deltebre, i estem satisfets que finalment aquesta petició es pugui convertir amb una realitat per així seguir impulsant i dinamitzant el nucli de Riumar”.

Amb una inversió superior als 5,7 MEUR, la planta, construïda per la Ute Constructora de Calaf SAU i Sociedad de Fomento Agrícola Castellonense SA, serà de tipus biològic amb capacitat per tractar 850 m3/dia, equivalent a una població de 4.041 habitants, donant així servei tant durant l’hivern com en els mesos de l’estiu, quan hi ha un important increment de visitants a la zona.

La depuradora es construirà sobre una esplanada 2 metres per damunt del nivell del mar, que es terraplenarà per evitar possibles inundacions en un període de retorn de 500 anys. L’aigua degudament tractada s’aportarà al riu Ebre.

Protocol per un sector d’activitats econòmiques a Deltebre

D’altra banda, també a Deltebre, el conseller Calvet ha presidit l’acte de signatura d’un protocol de col·laboració per al desenvolupament de l’ampliació del sector d’activitats econòmiques Les Molines.

Els terrenys que conformen aquest àmbit tenen una superfície de 34.200 m2 i estan situats al nord del nucli urbà de Deltebre, entre el canal de l’Esquerra i la carretera de Camarles. El desenvolupament d’aquest nou sector donaria continuïtat al polígon Les Molines, promogut en el seu moment per l’INCASÒL i actualment sense parcel·les disponibles.

Calvet ha volgut posar en valor que “som el Departament que crea condicions territorials perquè hi pugui haver inversions que dinamitzin l’economia i generin ocupació”. En aquest cas, “atenent  la possible demanda d’inversors que vulguin impulsar els seus punts de negoci a Deltebre, desenvoluparem, tant des del punt de vista de reparcel·lació com d’urbanització, aquestes condicions que ens han de permetre acollir inversions”, ha explicat.

L’acord signat entre les administracions preveu dur a terme les accions i estudis necessaris per valorar la viabilitat d’aquesta actuació, tenint en compte els valors en venda de les parcel·les resultants que es desprenen dels primers estudis efectuats per l’INCASÒL, l’existència real i acreditada de demanda, i la possibilitat de que sigui necessari el compromís de finançament, per part d’altres administracions, per a l’execució d’actuacions singulars vinculades al nou sector.

El conseller de TES ha explicat que el Pla d’ordenació urbanístic municipal (POUM) de Deltebre preveu un sector d’activitat econòmiques en aquest indret, i ha recordat que la tramitació d’aquest instrument de planejament està “aturat a l’espera d’informes de l’Estat”, que “no deixarem de perseguir”. 

Darreres notícies