Imatge

L’Ajuntament de Deltebre debatrà al plenari la sol·licitud a l’Estat de la gestió de la Finca de Bombita

L’Ajuntament de Deltebre celebrarà aquest dimecres la sessió plenària del mes de març. Una sessió que estarà marcada pels diferents punts que l’equip de govern municipal ha presentat en la roda de premsa prèvia a la seva celebració i entre els quals cal destacar la proposta d’alcaldia per sol·licitar a l’Estat espanyol l’inici dels tràmits per tal que l’Ajuntament de Deltebre pugui gestionar la Finca de Bombita.

En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la manca d’acció estratègica en aquest espai des de la seva adquisició està frenant la dinamització d’una Finca que és neuràlgica per al desenvolupament del municipi des de l’àmbit de l’enfocament turístic, del foment cultural o del manteniment de les tradicions de les activitats pesqueres i de caça”.

A la vegada, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha afegit que “lamentem les actuacions que a hores d’ara s’estan duent a terme a la pròpia Finca i que preveuen el retrocés naturalitzat d’aproximadament 500 metres de la línia de costa”. Una actuació que no correspon en la proposta de conservació de la morfologia que es reclama a través de la Taula de Consens pel Delta.

En el plenari d’aquest mes de març també es debatrà la proposta de zonificació escolar, la qual, tal com ha detallat el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha estat “treballada i consensuada pels directors del centre, conjuntament amb l’Ajuntament de Deltebre, i aprovada pel Consell Escolar Municipal”. En aquest cas, el proper curs seran 78 els xiquets i xiquetes que iniciaran l’activitat escolar a Deltebre: 22 alumnes al col·legi l’Assumpció, 21 alumnes al col·legi Riumar, i dos línies de 17 i 18 alumnes al col·legi Sant Miquel. La preinscripció, que es durà a terme de forma telemàtica, començarà el proper dilluns i finalitzarà el 24 de març.

Paral·lelament, el plenari també debatrà la proposta de reglament dels horts socials i bancs de terres, el calendari d’activitats per aquest estiu, i el conveni entre els ajuntaments de Deltebre, Sant Jaume, l’Ampolla i Camarles per a engegar els primers passos del Delta.Cat. Finalment, cal esmentar que abans del plenari es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, el qual ha estat redactat pel Consell Municipal de Dones de Deltebre.

Darreres notícies