WhatsApp Image 2021-03-10 at 21.55.04

L’Ajuntament de Deltebre impulsa la creació d’horts socials i d’un banc de terres

L’Ajuntament de Deltebre ha celebrat aquest dimecres la sessió plenària del mes de març, la qual s’ha iniciat fent lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones elaborat pel Consell Municipal de Dones de Deltebre. La lectura s’ha realitzat a càrrec de les diferents regidores que conformen la corporació.

Un dels punts destacats de la sessió ha estat l’aprovació, per unanimitat, del reglament d’Horts Socials i el Banc de Terres. En el primer cas, els Horts Socials, l’Ajuntament de Deltebre posarà a disposició de la ciutadania entre 12 i 13 parcel·les del voltant de 50 metres quadrats per tal que els veïns i veïnes puguin realitzar el seu cultiu.

En el segon cas, el Banc de Terres complementa la proposta d’Horts Socials però en aquest cas l’Ajuntament de Deltebre tindrà la funció de posar en contacte les persones que vulguin cultivar el seu hort amb propietaris de terrenys per així facilitar un acord entre els dos parts i, d’aquesta manera, a banda d’impulsar l’horta tradicional, millora la pròpia imatge de poble.

El plenari també ha aprovat, per unanimitat, la proposta de conveni entre els ajuntaments de Deltebre, Sant Jaume, l’Ampolla i Camarles per engegar el projecte de comunicació pública amb ànima i essència Delta partint de l’experiència vigent amb el Delta.Cat.

També s’ha debatut la proposta d’alcaldia per sol·licitar a l’Estat espanyol l’inici dels tràmits per tal que l’Ajuntament de Deltebre pugui gestionar la Finca de Bombita, així com també per lamentar les actuacions que s’estan duent a terme a hores d’ara a la pròpia Finca i que preveuen el retrocés naturalitzat d’aproximadament 500 metres de la línia de costa. Aquesta proposta ha estat aprovada amb els vots d’Enlairem i ERC, i amb el vot en contra del PSC Deltebre.

Darreres notícies